• het vijzelmolentje van Groenendaal

    Guus Boers
  • Rob Hinse met de autoharp op het molentje

    Guus Boers

Het molentje van Groenendaal te Heemstede open tijdens de Open Monumentendagen.

02-09-2017, 12:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 9 september 2017, 10:00 tot 17:00

Locatie:

Burgemeester van Rappartlaan 1, Heemstede
Het molentje van Groenendaal
Heemstede

Tijdens het open-monumenten-weekend zal ook dit jaar het molentje van Groenendaal te Heemstede voor het publiek geopend zijn. Op de zaterdag, 9 september van 10 tot 17 uur en op de zondag van 12 tot 17 uur.

Het molentje is een werkende windmolen uit 1776, waarmee water uit de van Merlenvaart opgepompt wordt om de vijvers in het wandelbos Groenendaal van water te voorzien.

Bij onvoldoende wind kan de vijzel ook aangedreven worden met een electromotor. De gehele werking van de vijzel is door de aanleg van een trap naar de vaart nu vanaf het inmalen buiten, met de zichtbare vijzel in de molen tot en met het vullen van de vijver goed te zien.

Op de zaterdagmiddag zal Rob Hinse de bezoekers verrassen met zijn spel op de accordeon, de trekharmonica , de autoharp en -heel bijzonder- de klompviool.

Mensen die ook wel eens een stukje van hun muziek willen laten horen zijn op de zondagmiddag hartelijk welkom. Een voorwaarde: Geen versterkte muziek, alleen "live" en het instrument moet onder de arm passen.

U vindt het molentje bij de hoofdingang van wandelbos Groenendaal aan de van Rappardlaan/ Herfstlaan/Molenlaan.