Lokaal lezersnieuws

Veteraan met moeite vorm van aandacht

Ik krijg van de gemeente Heemstede een uitnodiging om deel te nemen aan de veteranendag, op 23 juni a.s. Er is nog een uitnodiging. Van de gemeente Haarlemmermeer, op 6 juni.

Hondenpsycholoog Duko Sietsema

Beste hondeneigenaren,

Ruim 70 assostentiehonden in estafette voor toegang met hun baasje

Ruim 70 honden in estafette voor toegang met hun baasje Nog steeds mensen met assistentiehonden geweigerd

New York School expressionistische kunst in Heemstede

De kunstexpositie ‘Sessions’ en ‘Woods’ is tot woensdag 30 mei 2018 nog in de raadzaal van het Raadhuis te Heemstede te bezichtigen. Dit zijn de laatste dagen om twee series originele tekeningen en schilderijen van Scott Bronfman in de raadzaal te zien.

Verstoring kieviten Manspadslaangebied

Afgelopen zaterdagochtend heeft de boer  het Manpadslaangebied omgeploegd zonder rekening te houden met de daar verblijvende kieviten. Sinds weken baltsen de kieviten boven het agrarisch gebied en hebben daar nesten gemaakt.

Koninklijke Onderscheidingen bij Redders van KNRM

Zandvoort Tijdens de opendag van de  KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) worden drie vrijwilligers benoemd tot lid van de orde van Oranje-Nassau. Guus van de Mije begon nog in de oude houten boot.

Kapper duikt ring op uit de Zaan

Wormer. Op maandag 23 april jl. heeft Henneke Weijers-Poort samen met haar partner en kapper Ben Weijers uit Heemstede een dierbare ring opgedoken uit de Zaan bij Wormer.

Wint een Noord-Hollandse boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

Pagina's