Sport lezersnieuws

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Op een mooie Pinksterdag

Ja, eindelijk weer warmte, zon. Boven mijn hoofd in de tuin is het een gefladder en gepiep. In de Vitara nestkast is het feest. Pa koolmees sleept zich suf aan insecten om de smekende bekjes te bevredigen. Dit keer geen Post.nl waarop gewacht moet worden.

Benoeming buitengewone Raadsleden 

Zandvoort Op dinsdag 8 mei worden in de gemeenteraad 11 buitengewone raadsleden benoemd. Ze leggen de eed of belofte af en worden daarna door burgemeester Niek Meijer in de bloemen gezet.

Vossenjacht in Zandvoorts centrum

ZANDVOORT Op Bevrijdingsdag liepen er sprookjesfiguren door het dorp. Kinderen moesten ze opsporen en raden wie ze zijn. Dan kregen ze een letter. Alle letters vormen een woord en dat is de oplossing van het raadsel.

Mart Visser exposeert mode en kunst

Mart Visser exposeert tijdelijk in het raadhuis en Zandvoorts museum.

Basketball legends in Zandvoort

Velen van de basketballers die zaterdag 12 mei op het veld staan hebben een prachtige carri?re achter de rug en zijn daardoor boegbeelden/legends voor de generaties na hen, net zo goed als zij zelf ooit ??n of meerdere boegbeelden hadden.

Art Boulevard

Zandvoort Het unieke van Art Boulevard is dat alles wat de kunstenaars te koop aan bieden door hun zelf gemaakt wordt. Zomers staan ze op de boulevard, maar dit weekend en 19 en 20 mei staan ze op de Market Dome in Centerparcs. 

GroenLinks Heemstede maakt wethouderskandidaat bekend

Zeer verheugd en vol overtuiging presenteert de fractie van GroenLinks Heemstede Nicole Mulder als haar kandidaat-wethouder. Mulder is naar het oordeel van de selectiecommissie een stevige, betrokken en verbindende bestuurder die verandering handen en voeten kan geven.

9 April Openavond Taekwondo in Heemstede

openavond bij Hwa-Rang Dragon Taekwondo

Starten met kanopolo in april

Kanopolo is een dynamische buitensport, waarbij de wedstrijden vooral in de zomerperiode gespeeld worden. Dit vindt plaats op natuurwater bij kanoverenigingen in heel Nederland. Ook kanovereniging Waterwolf heeft een trainingsveld in de Haarlemmermeer.

Pagina's