• Dirk Teeuwen

Stoere meiden leven zich middag uit in bos

HEEMSTEDE Meiden uit Heemstede konden zaterdag 9 september tussen 13.00 en 16.00 uur kennismaken met het buitenleven, sport en spel in de vrije natuur, samen met leeftijdsgenoten lekker bewegen en de uitdaging aangaan op een heuse kabelbaan. Scouting WABO Heemstede organiseerde speciaal voor hen een supergaaf evenement: het Girl Power Event, een gratis buiten evenement voor meiden vanaf 6,5 jaar.

Deze middag kon er vrijblijvend kennis gemaakt worden met allerlei activiteiten die binnen de scouting gedaan worden. Hoewel het er 's morgens nog naar uitzag dat de zon zich niet zou laten zien en er uit voorzorg ook zeilen voorhanden waren ingeval het niet droog zou blijven, brak rond het middaguur de zon gelukkig toch door.

De middag gaat van start met een echte yell (aanmoedigingskreet), een kort stukje tekst dat heel hard met z'n allen geroepen moet worden. ,,Zodat heel Heemstede het kan horen", roept een van de begeleiders gekscherend, waarop er een oorverdovende yell volgt. Er kunnen allerlei lekkere dingetjes gebakken worden boven een echt kampvuur, er is een spannend parcours uitgezet waar je geblinddoekt door heen moet lopen (zonder stiekem te gluren) en er wordt een groot spel gespeeld in het bos. Vooral de kabelbaan is erg populair, ondanks dat sommige meisjes het toch best wel eng vinden.

Tijdens het wachten voor de kabelbaan vindt het bellenblazen gretig aftrek, wat soms behoorlijk grote bellen en mooie plaatjes oplevert. Levend kwartetten, knutselen in het clubhuis, er is van alles te doen. Renske van Assema van Scouting Wabo: ,,Naast onze vaste leden, hebben er zich ongeveer twintig kijkers aangemeld, dus het is een leuke, grote groep geworden. Het was een top opening van het seizoen".

Bezoekadres

Het clubhuis heeft geen eigen adres, het makkelijkst is om de volgende adresgegevens te gebruiken:

Ritzema Boskade 11

2101 GL Heemstede

www.waboscouting.nl