• Politie Heemstede

Drugsgebruiker op station blijkt gezochte inbreker

HEEMSTEDE De politie is dinsdag 11 februari bij een controleronde op treinstation Heemstede-Aerdenhout tegen een veelpleger aangelopen. De agenten troffen in de wachtkamer een man aan die harddrugs gebruikte. Deze man ontving daarvoor een bekeuring. Toen de agenten zijn identiteit vaststelden, merkten zij op dat de man gesignaleerd stond en buiten heterdaad aangehouden diende te worden voor een diefstal. De verdachte had vele antecedenten op het gebied van autoinbraken, diefstallen en andere vermogensdelicten op zijn naam staan.

De politie onderzochr een tas die de verdachte met zich meedroeg en daarin troffen de agenten meerdere inbrekerswerktuigen aan. Hier werd de verdachte voor aangehouden. Alsof dat nog niet genoeg was, troffen de agenten ook nog vier merkzonnebrillen en verscheidene navigatiesystemen aan in de tas, evenals enkele autosleutels en een kentekenbewijs. Van dit kentekenbewijs en de autosleutels was snel een aangifte gevonden, deze goederen zijn 8 februari jongstleden gestolen bij een autoinbraak.

De man is hierop ook aangehouden op verdenking van heling. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van alle aangetroffen goederen.