Columns

Columnist:

Wijnand Burger

Zandvoort is achterlijk broertje van Haarlem

ZANDVOORT Onze ambtenaren zijn door Haarlem opgeslokt. Doel van die fusie is natuurlijk efficiëntie voordeel. Het moet geld opleveren. Maar doet dat het wel? Op 1 januari 2018 zijn de kosten van de ambtelijke samenwerking nog 8,9 miljoen euro.

Columnist:

Wijnand Burger

Monoloply vorming

Wie houdt er niet van om een harinkje of portie kibbeling op het strand of op de boulevard te eten? Vroeger volstond een houten haringkar, die alleen haring en een enkele zure bom verkocht. Tegenwoordig trekken de meest luxueuze verkoopwagens langs de vloedlijn.

Columnist:

Wijnand Burger

Zijn ze nou belazerd?

Ik fiets in de (verlengde) Haltestraat richting spoorweg en zie het knipperlicht aan gaan. Snel probeer ik te zien of de trein uit Haarlem komt. Niet dus, de trein vertrekt uit Zandvoort en staat nog doodgemoedert op het perron.

Columnist:

Wijnand Burger

'Gekte rondom Formule 1'

Als het over de Formule 1 gaat, breekt in dit dorp de gekte uit. Hotelkamers worden volgend jaar mei al voor 2000 euro per nacht verhuurd, terwijl de exacte datum nog niet bekend is. Natuurlijk wel vooraf betalen en geen geld terug bij een verkeerde gok.

Columnist:

Wijnand Burger

'Een burgemeester met een visie'

In een enquête van de gemeente wordt aan onze inwoners gevraagd welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Veel mensen geven aan dat hij over een visie moet beschikken. Is er gebrek aan visie, vraag je je dan af?

Columnist:

Wijnand Burger

'Kwaliteitsteam Kustzone'

Er is een nieuw team in Zandvoort opgericht: Kwaliteitsteam Kustzone. Het team bestaat uit twee architecten en een specialist op het gebied van toerisme en economie.

Pagina's