Columns

Columnist:

Wijnand Burger

Zijn ze nou belazerd?

Ik fiets in de (verlengde) Haltestraat richting spoorweg en zie het knipperlicht aan gaan. Snel probeer ik te zien of de trein uit Haarlem komt. Niet dus, de trein vertrekt uit Zandvoort en staat nog doodgemoedert op het perron.

Gebiedsmanager met satéprikker

De gemeente Haarlem is opgedeeld in gebieden, met een gebiedsmanager aan het hoofd. Dat doen ze om het bestuur in die grote stad te vergemakkelijken.

Columnist:

Wijnand Burger

'Gekte rondom Formule 1'

Als het over de Formule 1 gaat, breekt in dit dorp de gekte uit. Hotelkamers worden volgend jaar mei al voor 2000 euro per nacht verhuurd, terwijl de exacte datum nog niet bekend is. Natuurlijk wel vooraf betalen en geen geld terug bij een verkeerde gok.

Columnist:

Wijnand Burger

'Een burgemeester met een visie'

In een enquête van de gemeente wordt aan onze inwoners gevraagd welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Veel mensen geven aan dat hij over een visie moet beschikken. Is er gebrek aan visie, vraag je je dan af?

Columnist:

Wijnand Burger

'Kwaliteitsteam Kustzone'

Er is een nieuw team in Zandvoort opgericht: Kwaliteitsteam Kustzone. Het team bestaat uit twee architecten en een specialist op het gebied van toerisme en economie.

Columnist:

Wijnand Burger

'Een ton per waterpartijzetel'

,,Hallo doorspoelers, we mogen weer stemmen", staat er op de website van het Hoogheemraadschap Rijnland als je de kandidatenlijst opzoekt. Om niets aan duidelijkheid te wensen over te laten, staat er een vader en kind met een toiletrol bij. De waterschapsverkiezingen komen er dus weer aan.

Columnist:

Wijnand Burger

'Klimaatkwakzalverij'

,,Intelligente mensen hebben vaak een tegengestelde mening," zegt Ronald van Tiggelen van de PVV in de commissievergadering van 12 februari. Daarna betoogt hij dat er geen verband bestaat tussen temperatuur en aanwezigheid van CO2 in de geologische geschiedenis van onze planeet.

Columnist:

Wijnand Burger

'In de stress om een beeldje'

Soms blijft het me verbazen wat er hier in Zandvoort allemaal gebeurt. Wordt er een nieuw plein ingericht en het beeldje van Kees Verkade niet in de juiste richting teruggezet, dan raakt iedereen hier in de stress.

Lampe belicht New York 1

Allereerst de beste wensen voor het spannende jaar 2018! Spannend? Ja, want op 30 september bestaat de Stadsschouwburg van Haarlem 100 jaar en dat gaan we vieren, maar daarover later meer. Wanneer u dit leest zit ik in een ijskoud New York.