• Leuk enthousiaste groep

    IVN

2x Lekker aan de slag in Groenendaal

28-09-2018, 15:53 | Lezersnieuws | Marc van Schie

Datum:

vrijdag 12 oktober 2018, 00:00 tot zaterdag 13 oktober 2018, 00:00

Locatie:

Wandelbos Groenendaal
Heemstede

Lekker esdoorns knippen en zagen op twee bijzondere werkdagen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober twee natuurwerkdagen samen met de gemeente Heemstede. We gaan vrijdag in het zuidelijk deel van Groenendaal op diverse plaatsen uitgelopen esdoorns knippen en zagen. En zaterdag gaan we esdoorns zagen maar ook esdoorns knippen langs de Sparrenlaan. Deze dubbele werkdagen zijn nodig om meer vrijwilligers de gelegenheid te geven om mee te doen en om de natuur nog meer ruimte te geven,

Om de natuurwaarde van Groenendaal verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit belangrijke werk. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! We maken er mooie dagen van! Vanaf 1992 wordt het wandelbos in Heemstede wordt op ecologische wijze beheerd. Dit houdt onder andere in dat omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen of worden verwerkt in takkenrillen. Zagen en knippen van esdoorns is nodig om Groenendaal nog weer natuurlijker te maken; en flora en fauna mooier te maken. Vooral het zuidelijk gedeelte is al bijna esdoorn vrij en daardoor behoorlijk opgeknapt!

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur in Groenendaal kunnen meehelpen. Ervaring is niet vereist. Leeftijd maakt niet uit; oudere kinderen zijn ook welkom. Men mag beide dagen komen maar wie een werkdag wil/kan is natuurlijk ook van harte welkom! Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Voor gereedschap, begeleiding ?n een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd! Verzamelen voor vrijdag 12 oktober is om 9.00 uur op de grote parkeerplaats van restaurant Groenendaal. En verzamelen op zaterdag 13 oktober is om 9.30 uur op dezelfde parkeerplaats. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden aub via marcmargriet@hetnet.nl . We maken er mooie dagen van!