• Daniël Wayenberg en Martin Oei

    ?

Daniël Wayenberg en Martin Oei spelen o.a. Rachmaniov in Kerkpleinconcert

06-12-2017, 17:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 17 december 2017, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Poststraat 1, Zandvoort
Protestantse Kerk
Zandvoort

Daniël Wayenberg en Martin Oei spelen Rachmaninov aan Zee in de serie Kerkpleinconcerten in de Protestantse kerk van Zandvoort.

Daniël Wayenberg werd in 1929 geboren in Parijs. Zijn moeder, Marguerite Berson was een professionele violiste. Zij ontdekte bij Wayenberg al op jonge leeftijd dat hij een absoluut gehoor heeft. Op zevenjarige leeftijd treedt Wayenberg voor het eerst in het openbaar op als pianist. Hij is één van de weinige Nederlandse pianisten die internationaal zijn doorgebroken.

Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zowel op moderne vleugels als op historische instrumenten optreedt. Hij is gefascineerd door fortepiano's en Franse vleugels van het merk Erard. Op zijn negende begon hij met piano spelen.

Oei won diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, Steinway & Sons). Met verschillende orkesten speelde hij o.a. Gershwins Rhapsody in Blue, Beethovens 5de pianoconcert en het pianoconcert van Schumann. Oei gaf recitals bij het Grachtenfestival, Beethovenfest (Bonn) en bij het Internationaal Kamermuziekfestival van Janine Jansen. Op zijn veertiende nam hij zijn eerste CD op.

De AVRO nodigde Daniël Wayenberg en Oei uit bij de opening van het Rijksmuseum. Eind 2013 hadden ze samen een succesvolle tournee met optredens in o.a. Het Concertgebouw, Vredenburg Leeuwenbergh en Kasteel Wittenburg. In 2014 gaven ze zeven jubileum concerten voor Stichting Muziek in Huis; Koningin Maxima was aanwezig bij het slotconcert.