Test je kennis over monumenten Heemstede

03-09-2018, 21:07 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 8 september 2018, 11:00 tot 15:00

Locatie:

nijverheidsweg 5
pomhuis
Heemstede

Test je kennis over monumenten in Heemstede: doe de quiz

Op de Open Monumentendagen van 8 en 9 september openen meer dan tien monumenten in Heemstede en Bennebroek hun deuren. De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) juicht dat toe, want vaak gaat het om verborgen pareltjes. Neem bijvoorbeeld landgoed Berkenrode, dat maar zelden voor publiek toegankelijk is. Datzelfde geldt voor het Rijtuigenmuseum Van Schagen aan het Wilhelminaplein, waar topstukken te zien zijn uit de Nederlandse rijtuigengeschiedenis. Of het bakkershuisje aan de Blekersvaart, waar brood werd gebakken voor werknemers bij de blekerijen.

Quiz Ook het onderkomen van de HVHB, het Pomphuis naast de watertoren in Heemstede, is geopend. Er is van alles te doen: een tentoonstelling van schilderijen uit onze eigen collectie en een quiz (met prijzen) over monumenten in Heemstede en Bennebroek (8 en 9 september, maar ook 15 en 16 september, 11-15 uur).

Het programma Voor het volledige programma, zie www.hv-hb.nl > Open monumentendagen Geniet van het moois dat Heemstede te bieden heeft en kom naar de Open Monumentendagen.