• Marcel van Alder (r) en Reggy Rumawatine (l) tonen trots het ontvangen certificaat.

    C'est Bon Heemstede

C'est Bon Heemstede onderscheiden als 'Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel'

09-07-2018, 17:41 | Lezersnieuws | Marccel

C'est Bon Heemstede aan de Binnenweg 157 is onlangs onderscheiden als gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel. Aan de eigenaren Marcel van Alder en Reggy Rumawatine is het bjjbehorende certificaat uitgereikt. “Wij hebben bewezen dat wij aan meer dan honderd kwaliteitseisen voldoen die gesteld worden door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op”, aldus de verheugde eigenaren. 

“Met dit certificaat tonen we aan alle vakmanschap in huis te hebben en dat wij ons continu inspannen om klanten op de juiste manier te inspireren en te adviseren. We zijn trots en hangen het certificaat op een zichtbare plaats in de winkel.” 

Met het certificaat bewijst de ondernemer te voldoen aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, klantvriendelijkheid en uitstraling. 

“Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, productkwaliteit en goede kennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders. Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te blijven helpen bij de aankoop”, aldus de heren Van Alder en Rumawatine. 

De Stichting Foodspecialiteiten Nederland is een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de sectoren food en fast moving consumer goods. Met het opstellen van een transparante self-audit checklist stelt de ondernemers in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren. Op het moment dat de ondernemer aan de gestelde eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het certificaat. De door de ondernemer ingevulde lijst wordt door een onafhankelijke controleur in de winkel gecheckt. Pas na goedkeuring door de controleur wordt overgegaan tot certificering. 

Nederland telt ongeveer 900 foodspeciaalzaken (kaas-, noten-, en delicatessenwinkels), die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt.