• Gijs de Vries in actie voor Parkinson

    Hans en Simone van der Weijden
  • Deelnemers aan de tennisclinic

    Hans en Simone van der Weijden

Geslaagde goede doelen tennisclinic voor Parkinson op Tennispark Groenendaal

17-07-2018, 14:17 | Lezersnieuws | Ivonne

Zondag 15 juli was het een drukte van jewelste op Tennispark Groenendaal bij tennisvereniging Merlenhove. Vanaf lunchtijd stroomden de ruim honderd deelnemers aan de tennisclinics toe en ondanks de krachtige zomerzon waagden de meesten zich urenlang op de baan voor de adviezen van de geweldige coaches onder leiding van Peter Bouten, Michel Admiraal en Ruud Verhoeven.

Uiteraard ging het die middag niet over winnen of verliezen. Hoewel er één hardnekkige tegenstander is waar hard tegen gevochten wordt: de ziekte van Parkinson. Het tennisevent, georganiseerd door Marja en Ivonne van den Heuvel voor ‘Team Gijs’, is een van de vele sportieve en creatieve manieren om geld in te zamelen voor cruciaal onderzoek. Naast deelname kon men ook lootjes kopen voor de loterij met mooie prijzen van betrokken winkeliers uit Heemstede en omgeving, genieten van een voetzoolreflexmassage, een wijntje van Brantjes Wijn proeven en aanschuiven bij de perfect georganiseerde barbecue. Alles voor het goede doel, een doel dat de meeste deelnemers na aan het hart ligt. 

De opbrengst van de dag: ruim € 3.000 voor de sponsorpot van Gijs de Vries, Parkinsonpatiënt. Dit grandioze bedrag gaat op 1 september mee naar Valkenburg. Dan zitten Parkinsonpatiënten met vrienden en zorgverleners op de fiets om onderzoeksgeld bij elkaar te trappen en aandacht te vragen voor Parkinson. Wielerliefhebbers kunnen zich nog opgeven voor deze BikevoorParkinson of Team Gijs supporten via een van de vele actiepagina’s op www.voorparkinson.nl. Na de finish op de Cauberg zal de cheque met het eindbedrag worden overhandigd aan Professor Bas Bloem van het Radboudumc en ParkinsonNet. Aan zijn motto om te blijven bewegen en in actie te komen voor Parkinson is in Heemstede in ieder geval goed gehoor gegeven!