• Annelies van der Have en Klaas Kremer

    Erica Kremer

HBB heeft er zin in!

10-03-2018, 09:29 | Lezersnieuws | Annelies

De lokale partij van Heemstede, Heemsteeds Burger Belang (HBB), bestaat dit jaar 25 jaar. Bij de gemeenteraadsverkiezingen 4 jaar geleden kreeg HBB de meeste stemmen en werd daarmee de grootste partij in Heemstede. HBB is inmiddels uitgegroeid tot een stabiele factor in de gemeenteraad.

“Ook de afgelopen jaren hebben we steeds veel contacten gehad met de inwoners. Deze periode van campagnevoeren is, behalve een leuke bezigheid, ook nog eens een goede graadmeter om van onze inwoners te horen wat zij vinden van wat we de afgelopen 4 jaar hebben gedaan.” Aldus de nummer 4 op de lijst Klaas Kremer. De huidige fractievoorzitter en lijsttrekker Annelies van der Have vult aan: “Het is goed om te horen dat de meeste mensen erg positief zijn over HBB, daar doen we het tenslotte voor. En natuurlijk levert het ook verbeterpuntjes op; zo kunnen we, waar nodig, ons beleid bijsturen.”

Kremer wordt een nieuw gezicht in de raad, hoewel hij wel al vaak op de publieke tribune te vinden was de afgelopen jaren. Van een afstandje zag hij hoe inwoners vaak wel mee willen doen en met hele goeie suggesties komen, maar dat de politieke partijen daar vaak niets mee doen, omdat ze nou eenmaal iets anders in hun hoofd hebben. Bij HBB vond hij gehoor. Van der Have: “Lokale politiek is maatwerk. Wat werkt in de Heemsteedse situatie? Daar kom je achter als je goed om je heen kijkt: wat gebeurt er nou echt, wat willen de inwoners, hoe denken zij er over?” De komende jaren zet de partij in op meer inspraak en participatie. Samen met inwoners besluiten voorbereiden. Kremer: “De politiek is nu echt aan zet; geef inwoners de ruimte en sta daadwerkelijk open voor hun input, doe er wat mee.”

De verkiezingen staan voor de deur. Deze twee enthousiaste HBB’ers hopen dat veel inwoners op 21 maart weer dé lokale partij, HBB, het vertrouwen geven om met hun stem aan de slag te gaan. Ze hebben er zin in!