Kijkje achter de schermen bij Sint Jacob

13-03-2018, 10:10 | Lezersnieuws | Caroline

Benieuwd hoe het er aan toe gaat in een woonzorgcentrum? Meer weten over werken of wonen bij een van de locaties van Sint Jacob? Op zaterdag 17 maart houdt Sint Jacob een open dag in woonzorgcentrum Meerhoeve in Haarlem. Er is dan van alles te doen voor jong en oud.

Zaterdag 17 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, opent woonzorgcentrum Meerhoeve van 11.00 tot 14.00 uur haar deuren voor publiek. Bezoekers kunnen de sfeer proeven en een van de gezamenlijke woningen bekijken. Ook over de andere woonzorglocaties en de Jacob Kliniek, waar men kan revalideren, is informatie te krijgen. Wie wil kan een gratis gezondheidscheck laten doen, een proefrit maken op de duofiets of duoscooter of genieten van een heerlijke kop soep en live muziek van het duo Suzanne Groot (viool) en Fredie Kuiper (zang en accordeon).

Houten ei  met muziek Bezoekers van de open dag kunnen kennis maken met de CRDL (Cradle), de Tovertafel, de Beleef Tv en een robotzeehond. Allemaal hulpmiddelen die contact en activiteiten met mensen met dementie beter mogelijk maken. De CRDL ziet er uit als een houten ei. Wanneer twee of meer mensen er een hand op leggen en elkaar met de andere hand aanraken, ontstaat er geluid. Raakt men de CRDL op een andere manier aan, dan verandert ook het geluid. Woonzorgcentrum Meerhoeve krijgt twee van dit soort ‘houten eieren’ ter beschikking. Tijdens de open dag is er een doorlopende demonstratie van deze nieuwe uitvinding en kan men zelf ervaren hoe bijzonder het is om op deze manier contact te maken.

Speeddaten Ook voor mensen die meer willen weten over werken of leren bij Sint Jacob is er van alles te doen. Zo kan men tijdens een speeddate met zorgmedewerkers alles vragen over werken in de zorg. Het Jacob Leerhuis, waar de opleidingen van Sint Jacob plaatsvinden, laat zien welke opleidingsmogelijkheden Sint Jacob biedt. Verder is er informatie over de vacatures bij de woonzorgcentra en revalidatiekliniek en kan men meer te weten komen over vrijwilligerswerk bij Sint Jacob. `

Zaterdag 17 maart, 11.00 – 14.00 uur, Woonzorgcentrum Meerhoeve, Spijkerboorweg 500, Haarlem