• Paul de Bree tijdens de huldiging van de Sportkampioenen Hillegom

    Renata Jansen Fotografie

Lol maken en sporten een top combinatie

07-01-2019, 12:21 | Lezersnieuws | Berber

Sportregisseurs kom je overal tegen in de regio Zuid-Kennemerland, Bollenstreek en IJmond. Het zijn professionals die in de wijk sport en bewegen versterken en verbinden.

Paul de Bree is als sportregisseur werkzaam in Hillegom en is zelf gek van sport. In Hillegom ligt de focus voor Paul op verenigingsondersteuning. “Het gaat vaak over meer leden, meer financiën, meer trainers of coaches en meer vrijwilligers. Je gaat met de vereniging samen een proces in. Belangrijk om als adviseur die helikopterview te behouden en onafhankelijk te blijven. In het advies en de ondersteuning reik ik de verenigingen ook kansen aan om nieuwe doelgroepen te bedienen en verbindingen te leggen met maatschappelijke partners. Op dit moment volg ik de opleiding Advies Opleiding Verenigingsontwikkelaar. Een erg leuke opleiding waardoor ik de vereniging nog beter kan ondersteunen waar nodig.” Begint Paul te vertellen.

Sport in de Wijk
Naast verenigingsadvies is Paul ook actief op de playgrounds met Sport in de Wijk lessen. Dit zijn vrijblijvende activiteiten waarbij jeugd van 4 t/m 12 jaar na schooltijd kan sporten. De sportieve activiteiten lenen zich goed om laagdrempelig contact met de jeugd op te bouwen waardoor wij een belangrijke signaalfunctie hebben. Paul: “Er komen veel verschillende sporten aan bod zoals voetbal, basketbal, dansen, verstoppertje maar we nemen ook een momentje om te chillen, net waar de kinderen zin in hebben. Zij bepalen mede de inhoud van de activiteiten. Ook geef ik jeugdigen een rol in de begeleiding en organisatie zodat zij ook hier hun talenten in kwijt kunnen. We gaan het hele seizoen door want in de herfst en winter is het net zo fijn om buiten te spelen en een frisse neus te halen.”

Senioren fietsclub
Elke dinsdagochtend begeleid Paul de senioren fietsclub. “Je ziet dat zo’n fietsclub een erg mooi middel is om weer in contact te komen met andere mensen. Deelnemers zijn eenzaam omdat ze bijvoorbeeld hun partner verloren hebben. Daarom is de derde helft net zo belangrijk, het kopje koffie, praatje en het contact maken. Hierdoor is er bij deze dames een vriendinnenclub ontstaan. Inmiddels gaan ze samen op vakantie en spreken ook op een andere dag in de week af om te fietsen. Het is bijzonder om zo een verbindende factor te mogen zijn.”

Lees het hele artikel op: https://sportsupport.nl/lol-maken-en-sporten-een-top-combinatie/