• Wethouder Bluijs, Mw Vd Berg, sr teamleider Danielle vd Linden en zorgdirecteur Helma Meeuwissen

    Saskia Koning

Revalidatieafdeling De Zandhoeve in Bentveld officieel geopend

19-10-2018, 13:20 | Lezersnieuws | Eva

Op donderdag 18 oktober opende revalidatieafdeling De Zandhoeve officieel de deuren. De revalidatieafdeling verhuisde deze zomer van woonzorgcentrum Huis in de Duinen in Zandvoort naar A.G. Bodaan in Bentveld. De Zandhoeve heeft twintig kamers; zestien kamers voor revalidatiezorg en in een aparte gang, vier appartementen voor palliatieve zorg.

Onder toeziend oog van bewoners van A.G. Bodaan, buurtbewoners, medewerkers, zorgcollega’s uit de regio en belangstellenden verrichtte wethouder Gert-Jan Bluijs van Zandvoort de openingshandeling. Dat deed hij door symbolisch de sleutel te overhandigen aan een cliënte die in De Zandhoeve revalideert.

Revalideren tussen de duinen en vlak bij zee
Inge Janssen werkt als fysiotherapeut in De Zandhoeve. Inge: ‘Mensen komen hier revalideren, omdat ze bijvoorbeeld een nieuwe heup hebben gekregen, geopereerd zijn of verzwakt door een griep. Zij kunnen hier in alle rust, vlakbij duin en zee, werken aan een voorspoedige terugkeer naar huis.  Onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en artsen zijn gespecialiseerd in vele vormen van revalidatie. Revalidanten kunnen oefenen in de oefenzaal, die voorzien is van moderne oefenapparatuur en uitzicht heeft op een bosrijke omgeving.’ Daarbij is oefenen in het zelfstandig uitvoeren van de dagelijkse handelingen een belangrijk onderdeel van de revalidatie vult leidinggevende Danielle van der Linden aan.

Palliatieve zorg in De Zandhoeve
Palliatieve zorg is zorg rondom het levenseinde. In de Zandhoeve wordt gespecialiseerde begeleiding en passende zorg geboden aan mensen die niet meer beter worden. Voor mensen uit de regio, die graag dichtbij huis afscheid van het leven willen nemen, is De Zandhoeve een plek waar zij in alle rust en privacy dierbaren kunnen ontvangen met de veiligheid van zorg dichtbij.

Gemeenschappelijke ruimtes
Cliënten van De Zandhoeve kunnen gebruik maken van de faciliteiten van A.G. Bodaan, zoals het restaurant, het winkeltje en de kapper. Daarnaast heeft De Zandhoeve ook gemeenschappelijke ruimtes waar cliënten en hun bezoek met elkaar kunnen eten. 

De Zandhoeve, gevestigd in woonzorgcentrum A.G. Bodaan aan de Bramenlaan in Bentveld, is onderdeel van Kennemerhart. De ouderenzorgorganisatie biedt ook revalidatiezorg en palliatieve zorg aan in Haarlem Noord (woonzorgcentrum Schoterhof) en in De Janskliniek, in het centrum van Haarlem. Voor meer informatie over revalideren in De Zandhoeve: 088 0404 102.