• Rovers

    Renske van Assema
  • Welpen

    Renske van Assema

Spetterend succes voor scouting WABO bij regionale zwemwedstrijden

21-11-2018, 22:20 | Lezersnieuws |

Afgelopen weekend werd de “SPLASH!”,  de jaarlijkse scouting zwemwedstrijden regio Haarlem, gehouden in het Boerhaavebad. De WABO deed mee met 6 groepen in alle leeftijdscategorieën tijdens dit sportieve evenement. En met succes! Met 5 fantastische prijzen vlogen de medailles de WABO om de oren. De eerste plaats werd maar liefst 3 keer behaald, namelijk in de categorie 7-9 jaar, 16-18 jaar en in de individuele sprint 16-18 jaar. De groep 17+ haalde een zilveren prijs binnen en de individuele sprint in de categorie 10-12 jaar mocht een prachtige bronzen medaille mee naar huis nemen. De individuele sprint 17+ en het zwemteam 10-12 jaar vielen nét buiten het podium, maar hebben een geweldige 4eplek bemachtigd. De groep is super trots op al haar deelnemers! Wat heeft iedereen ontzettend goed zijn best gedaan!


Bij de wedstrijd werd er niet alleen gekeken naar de snelste individuele zwemtijd, er konden punten verdiend worden met drie andere spelelementen. Er moesten zoveel mogelijk zwemmeters worden gemaakt tijdens een estafette in 10 minuten, en er was een obstakel parcours en een 25 Ball-Game, waarbij er al zwemmend ballen in een mand moesten worden gegooid. De meiden hebben een superleuke dag gehad. Ze hebben hard gezwommen en goed samen gewerkt. “Zo gaaf dat de individuele sprint er weer was!” is vaak gehoord.  

 

Ook nieuwsgierig geworden naar deze scoutinggroep met alleen maar meiden? Meer informatie is te vinden op www.waboscouting.nl of via info@waboscouting.nl