• kerstpakket uit de Wereldwinkel

    joke van der wal

Wereldwinkel Heemstede verzorgt kerstpakketten met een verhaal

12-11-2017, 23:40 | Lezersnieuws | Wereldwinkel Heemstede

Hoewel het nog even duurt zijn de vrijwilligers van de Wereldwinkel al actief voor de kerst.

De jaarlijkse vraag om kerstpakketten vraagt de nodige voorbereidingen. Ook dit jaar hoopt de Wereldwinkel weer op bestellingen. Kerst is immers een mooi moment om iets extra's te doen. Met een fairtrade kerstpakket wordt er een dubbele waardering getoond. Allereerst natuurlijk voor de ontvanger van het pakket, een familielid, goede relatie of een medewerker. Maar ook voor de ondernemers, boeren en producenten in Afrika, Azie en Latijns-Amerika. De Wereldwinkel in Heemstede verkoopt al meer dan 35 jaar producten van fairtrade boeren en bedrijven. Zij werken aan een betere toekomst voor hun gezin en gemeenschap. Een fairtrade kerstpakket draagt daaraan direct bij.

De cadeau en woonaccessoires die de Wereldwinkel verkoopt dragen niet alleen bij aan de handel waarmee de producenten een goed inkomen verdienen, maar vergroot ook het ontwikkelingsperspectief. Producenten worden ondersteund in bedrijfseconomisch opzicht. De producten voldoen vanzelfsprekend aan de fairtrade standaarden.

Naast fairtrade producten verkoopt de Wereldwinkel een klein assortiment boeken, waarvan de opbrengst ten goede komt aan hulpprojecten in Indonesie en kerstkaarten en kalenders van Amnesty en Novib. Ook een aantal producten die met duurzaamheid samenhangen zoals de Dopper en kringlooppapier.

In de Wereldwinkel heeft u volop keus om uw eindejaarsattentie samen te stellen. Wilt u zich orienteren of gewoon even komen kijken? U bent van harte welkom in onze fairtrade cadeauwinkel. Heeft u direct al vragen over kerstpakketten, stuurt u dan een mailtje naar Marja Raaijmakers wereldwinkelhs@gmail.com . Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wereldwinkel Heemstede, Raadhuisstraat 29 is open van dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17.30 en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Vanaf 20 november tot de kerst, ook op maandagmiddag.