• Quiz over gezonde voeding door Supermarkt manager Bas Kaper

    Bas Kaper

Gezonde Pauzehap van Albert Heijn voor basisschoolleerlingen Molenwerf

11-10-2019, 09:53 | Lezersnieuws | Ghislaine

Vrijdag, 11 oktober – Leerlingen van ontvingen deze week lesmateriaal voor de Week van de Pauzehap. Van 7 tot en met 11 oktober gaan basisschoolleerlingen in heel Nederland met elkaar aan de slag met gezonde tussendoortjes en verantwoorde pauzehapjes. Albert Heijn Blekersvaartweg ging langs bij basischool de Molenwerf voor een quiz over gezonde tussendoortjes.

De supermarkten van Albert Heijn geven in de Week van de Pauzehap aan de groepen 5 tot en met 8 van bijna 2.000 basisscholen een gratis productpakket boordevol gezonde 10-uurtjes. Dat is bijvoorbeeld een spies met watermeloenen en banaan of reepjes groente dippen in 100% pindakaas.

Bij een gezonde pauze hoort ook lekker bewegen. Ook daaraan is gedacht tijdens de Week van de Pauzehap. Leraren ontvangen ‘De Pauzespelen’, een sport-doe-boek, gemaakt in samenwerking met NOC*NSF. In het boek staan onder andere korte beweeg- en ontspanspelletjes voor in de klas en op het schoolplein.

Ik eet het beter

De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’ programma. Basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen zowel in het najaar als in het voorjaar meedoen aan de lesprogramma’s van ‘Ik eet het beter´. Alle materialen sluiten aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs (OC&W) en op de leerlijnen van de Stichting Leerplanontwikkeling.