wat is de invloed van de energietransitie op ons dagelijks leven?3e discussieavond over de energietransitie, georganiseerd door de VVD He

20-01-2020, 12:11 | Lezersnieuws | Eduard

Wat is de invloed van de energietransitie op ons dagelijks leven? Zeker is dat er in onze directe omgeving de komende jaren veel gaat veranderen.

Maandag 27 januari organiseert VVD Heemstede de derde avond over de energietransitie, dit keer met de focus op ?de lokale impact. Het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (RES),  de Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs, gaat veel gevolgen hebben voor de lokale publieke infrastructuur voor energie. Maar ook in uw eigen huis krijgt u daar mee te maken. En, u kunt zelf meer doen dan u denkt en vaak voordeliger dan u vermoedt.

Te gast zijn weer twee experts:? ?Marco Berkhout ?van de Energieregio Noord-Holland Zuid en ?Wigger Verschoor ?van de organisatie ThuisBaas.  Deze beide gastsprekers bestrijken dus zowel de publieke als de particuliere kant van de lokale energietransitie.

Marco Berkhout is programmamanager voor de Energieregio Noord-Holland Zuid. Hij is in onze regio verantwoordelijk voor het opstellen van de Regionale Energie Strategie (RES), die in een samenwerking tussen provincie,  29 gemeenten  en 3 waterschappen tot stand moet komen. Dat is een complexe opgave met veel verschillende belangen. Marco legt uit wat er gebeurt, wat dit lokaal betekent en hoe u daar invloed op hebt.

 Wigger Verschoor is operationeel directeur van ThuisBaas, een sociale onderneming die is opgericht door Urgenda met als doel alle huizen in Nederland energieneutraal te maken. In samenwerking met vele andere ondernemingen heeft ThuisBaas inmiddels bij 200 huizen van heel diverse types aangetoond dat het kan. Wigger legt uit hoe ThuisBaas dat heeft gerealiseerd.

Wanneer: maandag 27 januari

Tijd: 19.30 Inloop, Start 20:00 uur

Plaats: Café De 1ste Aanleg, Raadhuisstraat 103, Heemstede