Voedselbank Haarlem en omstreken gaat verhuizen

07-11-2019, 22:33 | Lezersnieuws | bart

De voedselbank gaat verhuizen. Na 12 jaar te zijn gehuisvest in de voormalige Fietsznfabriek aan de Oostvest in Haarlem gaat Voedselbank Haarlem en omstreken verder met haar dienstbare werk op de Amsterdamsevaart 46-52. Op loopafstand van de huidige locatie. In de week van 4 t/m 8 november wordt er flink schoongemaakt door vrijwilligers en een professioneel bedrijf. De grote koelcel is inmiddels verhuisd en geplaatst. Andere vrijwilligers zijn op de Oostvest druk met inpakken. De klanten zijn op de hoogte gesteld en hebben op 5 en 6 november een extra groot voedselpakket meegekregen. Want van 11 t/m 15 november is de voedselbank een week dicht. Dan wordt er verhuisd  en wordt het nieuwe pand ingericht. Op maandag 18 november is de eerste werkdag in het nieuwe pand en vanaf dan fungeert de Amsterdamsevaart 46-52 als centrale locatie van Voedselbank Haarlem en omstreken. Op dinsdag 19/11 en woensdag 20/11 worden weer voedselpakketten verstrekt. Sinds de overgang naar het supermarktmodel zijn alle andere uitdeelpunten in de stad inmiddels gesloten. Er zijn nog wel de uitdeelpunten in Heemstede en Zandvoort.

Op 1 november heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden. De noodzakelijke omgevingsvergunning is door de gemeente verstrekt en de voedselbank kan nu zonder bezwaar het nieuwe pand betrekken. In de tijd dat deze procedure liep, heeft de voedselbank haar voorraden flink aangesproken. Dat scheelt weer bij de verhuizing. Maar hopelijk gaan de komende tijd de grote supermarktketens ons helpen die voorraad weer snel aan te vullen.  Zodat we onze klanten een goed en verantwoord pakket kunnen aanbieden.

Zo’n hele verandering betekent helaas voor de voedselbank ook, dat er vrijwilligers vertrekken. Sommigen zijn na jaren actief te zijn geweest aan iets anders toe. Of wordt, door het klimmen der jaren, het werk soms te zwaar. Voedselbank Haarlem wil hierbij dan ook een stevig beroep doen op mensen die bij onze organisatie willen komen helpen. Alle nodige informatie is te vinden op onze website: www.voedselbankhaarlem.nl

Voedselbank Haarlem en omstreken

Nieuw adres vanaf 18-11-2019:

Amsterdamsevaart 46-52

2032EB Haarlem