Lokaal

NOORD-HOLLAND De provincie Noord-Holland heeft de beleidsregel over stikstof op bepaalde punten aangepast. De koppeling met dierrechten is losgelaten en ondernemers mogen de vergunde stikstofruimte van stallen of productiehallen die daadwerkelijk zijn gebouwd en in gebruik zijn genomen inzetten voor nieuwe ontwikkelingen.
HEEMSTEDE Bij Tennisvereniging Merlenhove is onlangs een Kerst Sing-In van start gegaan onder leiding van dirigent Annelies Smit. Iedereen is welkom om op donderdag aan te sluiten, ook wie nog nooit in een koor gezongen heeft.
Advertorial
HEEMSTEDE Sinds anderhalf jaar is op de Binnenweg 206 in Heemstede de moderne en ruime herenkapsalon 'InStijlKapper voor mannen' gevestigd. Eigenaar Oguz ...
HEEMSTEDE De gemeente Heemstede organiseert in samenwerking met Tandem voor zaterdag 14 december de jaarlijkse bijeenkomst voor de mantelzorgers. Met de bijeenkomst, die plaatsvindt in het raadhuis, wil de gemeente haar waardering voor mantelzorgers laten blijken.
HEEMSTEDE In 2018 besloot de heer Bids, mede namens zijn inmiddels overleden zuster, een schenking te geven aan de gemeente Heemstede ten behoeve van de nieuwbouw van de uitzichttoren Belvédère. Inmiddels blijkt de schenker niet tevreden te zijn over het proces en de ontwerpen die zijn gemaakt.
HEEMSTEDE Na een samenwerkingsverband van vier jaar op het gebied van ICT tussen Bloemendaal en Heemstede heeft de rekenkamer van beide gemeenten een rapport opgesteld. De conclusie was dat de gemeenten goed op weg zijn, maar de aansturing door de raden en colleges beter kan.
HEEMSTEDE De gemeente Heemstede heeft een ambitieus plan voor de aanpak van de huisvesting van de basisscholen voor komende 20 jaar opgesteld. Omwonenden zetten vraagtekens bij de plannen, maar de schoolbesturen zijn redelijk positief.
HEEMSTEDE In de filmzaal van De Luifel (Herenweg 96) wordt donderdag 12 december vanaf 10.30 uur een feelgood familiefilm uit 2007 vertoond, gevolgd door een kerstlunch. In verband met copyright kan niet vooraf vermeld worden om welke titel het gaat, maar deze kan wel telefonisch opgevraagd worden. Deelname aan de film en lunch kost 13,50 euro...
REGIO Paul Herber uit Heemstede, Jo Ann Edelenbos uit Haarlem en Viviane Dumollard uit Hoofddorp zijn afgelopen zaterdag niet in de prijzen gevallen tijdens de finale van het Ouderen Songfestival in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Jose van Waveren uit IJmuiden sleepte wel de internetprijs in de wacht met haar vertolking van 'Bref'.
HEEMSTEDE Afgelopen zondag konden peuters en kleuters bij Plexat/WIj Heemstede liedjes zingen, muziek maken en bewegen op muziek. Annemarie de Wit van de Wereldmuziekschool had klankstaven meegenomen en zelfgemaakte trommels van toetjesemmertjes, waarop ze met verfkwastjes mochten trommelen en muziek maken. Er werd gezongen en op de muziek...