Onderwijs

ZANDVOORT Er is grote onrust ontstaan bij ouders van kinderen op twee Zandvoortse scholen. Een aantal kinderen zou tijdens het buitenspelen zijn bespied, aangesproken en gefilmd door vreemde mannen. Dit zou zijn gebeurd bij de Zandvoortse Oranje Nassauschool (ONS) en bij basisschool De School. Dat meldt NH Nieuws.
BENNEBROEK Door het gehele land waren de schoolklassen woensdag 6 november grotendeels leeg in verband met de landelijke lerarenstaking. De leraren willen al geruime tijd betere arbeidsomstandigheden. "Het is geen vijf voor twaalf meer minister, het is vier over twaalf", was op het journaal te horen. Het maakte het uiterst duidelijk: de...
Advertorial
HEEMSTEDE Sinds anderhalf jaar is op de Binnenweg 206 in Heemstede de moderne en ruime herenkapsalon 'InStijlKapper voor mannen' gevestigd. Eigenaar Oguz ...
HEEMSTEDE Stefan Kroese is vrijdag 1 november te gast bij de College Tour op de HBM. Eerder gingen Michiel Rog, Paul Rosenmöller en Fred Teeven hem voor. Van 8.30 tot 9.15 uur krijgen de HBM scholieren die ochtend gelegenheid hem vragen te stellen.
HEEMSTEDE Donderdag 17 oktober heeft een team van EenVandaag opnames gemaakt op de HBM in Heemstede. De directeur en een aantal leerlingen en ouders is geïnterviewd over hun ervaringen op de (t)huiswerkvrije mavo. Afhankelijk van de actualiteit, is de HBM waarschijnlijk te zien op donderdag 24 oktober vanaf 18.15 uur op NPO 1.
HEEMSTEDE Donderdag 3 oktober was het weer zover. De Nationale Kinderboekenweek werd op muzikale wijze geopend op basisschool De Evenaar. Één dag na de officiële landelijke opening, maar niet minder feestelijk. 
REGIO Volgend jaar is het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd. Daarnaast werd 75 jaar geleden vernietigingskamp Auschwitz bevrijd. In het kader hiervan bieden vrijwilligers van Stichting Na de Oorlog scholen aan om gastlessen over de Holocaust te geven in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. Overigens kunnen ook andere organisaties en...
AERDENHOUT Het goed op elkaar afstemmen van de zorg voor basisschoolleerlingen heeft grote meerwaarde voor de kinderen en hun ouders. Door de samenwerking van de Vondelschool, kinderopvang Les Petits en Expertisecentrum Uniek kan aan ieder kind de juiste zorg geboden worden. Kinderen kunnen snel terecht en worden geholpen in de vertrouwde...
HEEMSTEDE Fred Teeven was maandag 23 september speciale gast bij de College Tour op de HBM in Heemstede. Tijdens het eerste lesuur kregen de HBM scholieren de kans, de voormalig politicus te ondervragen. De leerlingen hadden van tevoren vragen voorbereid, maar er was ook ruimte om spontaan vragen te stellen.
HAARLEM Studenten Sportkunde van Inholland Haarlem zorgen dit schooljaar voor nog meer beweging en sportieve activiteiten tijdens de kinderopvang. Hogeschool Inholland en Les Petits kinderopvang zijn een samenwerking aangegaan. Alle eerstejaars studenten Sportkunde zullen op de tussenschoolse opvang hun stage gaan lopen.