• Eefje Muller strijdt tegen haar ziekte.

    Eigen Foto

Actie voor doodzieke Eefje

VOGELENZANG/BENNEBROEK Veel mensen in Vogelenzang en Bennebroek zullen het jonge echtpaar Eefje en Jehro Muller nog wel kennen. Want hoewel ze momenteel met hondje Robby in Hillegom wonen, hebben beiden hun jeugd in Vogelenzang en Bennebroek doorgebracht. Eefje staat in Vogelenzang nog steeds bekend als een levenslustige, daadkrachtige dame en die eigenschappen heeft ze momenteel hard nodig. Eefje heeft namelijk de diagnose kanker gehad en volgens artsen in Nederland heeft ze niet lang meer te leven. Er is niets wat zij nog voor haar willen doen. Gelukkig kan Eefje in het IOZK in Duitsland wel goed geholpen worden, maar voor deze behandeling is veel geld nodig. Om dat geld bij elkaar te krijgen zijn door de hele streek acties gestart. Zo is er in het weekend van 20 en 21 oktober een groots opgezet benefiet in Hillegom.

Eefje is 30 jaar en nog geen drie jaar getrouwd met de liefde van haar leven: Jehro. Ze wonen samen met hun hondje Robby in Hillegom. Eefje is een webanalytics goeroe en is begin 2016 haar eigen bedrijf gestart. Ze was hier pas net mee bezig, toen ze te horen kreeg dat ze baarmoederhalskanker had. Er volgt een 12 uur durende operatie. Na de daarop volgende onderzoeken bevestigen de artsen dat ze alle kanker te pakken hebben. Er worden geen uitzaaiingen gevonden. De kans dat de kanker terug komt is minimaal (minder dan 2 procent). Eefje herstelt goed van de operatie, maar in de daarop volgende maanden krijgt zij steeds meer pijn. De arts bij wie Eefje destijds onder behandeling is wuift dit weg met de opmerking ,,Het zal wel een hechtinkje zijn, neem maar een paracetamol". Na meerdere smeekbedes wordt er eind 2017 eindelijk een biopt genomen en opnieuw een MRI scan gemaakt. De kanker is terug en wordt niet voor niets agressief genoemd. In de 10 maanden sinds te operatie is de kanker uitgezaaid naar het buikvlies en zijn er drie grote tumoren ontstaan in haar onderbuik. Er wordt binnen een week gestart met een 'alles of niets' chemo-cocktail, al geven de artsen weinig tot geen hoop op genezing.

De levenslustige Eefje weigert echter bij de pakken neer te zitten. De opmerking dat ze niet te genezen zou zijn, ging er bij haar niet in. Direct na dat slecht nieuws gesprek in het ziekenhuis zette ze een knop om en slaat sindsdien geen stap over in de totaal aanpak van kanker. In januari heeft Eefje haar laatste chemokuur gehad. Ondanks de zeer positieve resultaten krijgt zij nog steeds het stempel 'uitbehandeld' en 'niet te genezen'. Maar Eefje heeft nog wel een kans: immuuntherapie in de IOZK kliniek in Keulen. Dit kan haar leven redden, maar de zorgverzekering betaalt hier niet aan mee. Er is dit jaar nog minimaal 150.000 euro nodig voor haar behandelingen. Om dat bij elkaar te krijgen, worden er diverse acties gedaan.

Een van de mensen die zich het lot van Eefje aantrok, is de Hillegomse Annemiek Cornelissen. Zij zette diverse acties op om het leven van Eefje te kunnen redden en ook het benefietweekend van zaterdag 20 en zondag 21 oktober komt van haar hand. Zaterdag 20 oktober is er in het Hillegomse café Murphy's Law (Hoofdstraat 198) een benefietconcert. In de middag (van 14.00 tot 19.00 uur) staan er artiesten op het programma als Leo Klein, Rob van Dam en het Traveling Rock&Roll Circus en in de avond (van 19.00 tot 3.30 uur) worden er optredens verzorgd door onder andere de Albert Mooneys, Xcusa, Dave van Schie en Superfly. De entree bedraagt respectievelijk 5 en 10 euro e de volledige opbrengst gaat naar Eefje. Terwijl de artiesten in de middag het café opwarmen, wordt er bij sportschool SportPlaza (Stationsweg 47A) van 14.00 tot 17.00 uur een spinning event gehouden voor Eefje. Een fiets huren kost 10 euro per uur en er worden dertig fietsen per uur verhuurd, dus de opbrengst is de moeite. Een fiets huren kan nog via acornelissen@snelnet.net. Een dag later, zondag 21 oktober, wordt er in café Murphy's Law een veiling voor Eefje gehouden. Aansluitend is er om 19.00 uur de uitreiking van de cheque van het benefietweekend, gevolgd door een feestavond met Michel van Rijswijk en dj Jeff Parmentier. Uiteraard is de entree bij beide evenementen gratis.

Voor meer informatie over Eefje en alle acties: www.eefjemuller.nl.