• WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede
  • WIJ Heemstede

Activiteiten WIJ Heemstede op een rij

HEEMSTEDE Wekelijks zijn er veel activiteiten bij WIJ Heemstede. Hier vindt je een overzicht.

Panna Toernooi (13+) 
Zaterdag 12 oktober
Team Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert in samenwerking met Plexat WIJ Heemstede op zaterdag 12 oktober 2019 een gratis Pannatoernooi in Heemstede. Vanaf 12.30 uur kunnen deelnemers van 13 jaar en ouder zich bij de organisatie aanmelden. Het toernooi, dat gehouden wordt in de Luifel in Heemstede, duurt tot 15.00 uur.
"Ben jij 13 jaar of ouder, heb je vet coole dribbel skills en wil jij de pannakoning van Heemstede worden? Zorg dan dat je aanwezig bent op zaterdag 12 oktober 2019 in de Luifel. Vanaf 12.30 uur vinden de voorrondes plaats en kun jij je kwalificeren voor de masterpoule die om 14.30 uur begint. Je mag zo vaak mee doen als je wilt. Voor de winnaar ligt een mooie panna/straatvoetbal klaar waarmee je met iedereen op de speelpleintjes in Heemstede de uitdaging aan kunt gaan", aldus WIJ Heemstede.

Deelname is op eigen risico, er zitten geen kosten verbonden aan deze activiteit en je hoeft je niet van te voren aan te melden. Neem voor meer informatie contact op met Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice Heemstede-Zandvoort lvandee@teamsportservice.nl, 023 – 2055509 of Mike Doodeman jongerenwerker WIJ Heemstedemdoodeman@wijheemstede.nl, 023 – 548 38 47  / 06-40 90 93 03. Hou de social media in de gaten voor de laatste updates.

Aloha!
Zaterdag 12 oktober
Aloha is een nieuw activiteitenprogramma dat wil uitgroeien tot dé community voor jongeren van 17 tot ± 27 jaar met een licht verstandelijke beperking.
Deze jongeren willen een 'gewoon' leven, net als hun leeftijdsgenoten. En terecht. Toch lukt dat vaak niet, waardoor ze in een sociaal isolement terecht kunnen komen. Wat voor anderen vanzelfsprekend is, zoals sporten, gamen of uitgaan, gaat voor hen vaak net even te snel. Ook nieuwe mensen ontmoeten is lastig. Daarom is Aloha opgericht. Hier kunnen ze samen met leeftijdsgenoten actief- én helemaal zichzelf zijn.
Neem eens een kijkje op Aloha-haarlem.nl en vertel anderen over Aloha!. Zo raken zoveel mogelijk jongeren op de hoogte van de mogelijkheden bij Aloha. Want ondanks dat het over een grote groep jongeren gaat, zijn ze niet altijd makkelijk te vinden. Hou de website en krantenberichten in de gaten, want er komen nog veel meer leuke dingen aan.
Op zaterdag 12 oktober is de aftrap met een Aloha Festival, met pannakooi, kookworkshop, games op groot scherm en een party met DJ. De locatie: OWIJ Heemstede de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Tijd: van 16.00-22.00 uur.
Entree: 7 euro incl. hapjesbuffet en 1 drankje. Voor jongeren in de leeftijd van 17 tot ± 27 jaar. Voor meer informatie hoe het allemaal werkt kijk op www.aloha-haarlem.nl, bel naar 06-51 72 59 03, of mail naar info@aloha.nl. Aloha zit ook op Facebook en Instagram.

Open Inloop Vriendinnenclub
Maandag 14 oktober
Vrouwen die het leuk vinden om nieuwe contacten te leggen, om er samen op uit te gaan of om samen koffie te drinken, kan meedoen met de inloop vriendinnenclub. Deze vrouwen zijn van harte welkom op maandag 14 oktober om 10.00 uur bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede, om kennis te komen maken met de vrouwen die zich inmiddels al hebben aangemeld bij de Vriendinnenclub. Wilt u vooraf al even contact belt u dan met Corrie van Rijn op 023-822 42 97 of Ellen Swart bij WIJ Heemstede tel. 023-548 38 28.

Open Inloop Seniorweb Met themalezing Social Media door Ludo Korteman.
Dinsdag 15 oktober
Eén keer per maand is er in de Luifel een Open Inloop van Seniorweb van 10.00-12.00 uur. Hier kunt u terecht met al uw vragen over uw smartphone of tablet. U kunt dan ook uw eigen apparaat meenemen. De Open Inloop start met een presentatie met een thema, op dinsdag 15 oktober hoort u van Ludo Korteman alles over het gebruik van Social Media, zoals Facebook, Instagram e.d. Deze presentatie duurt ongeveer een half uur. De Open Inloop is gratis. Opgeven kan via www.wijheemstede.nl of belt u: 023- 548 38 28.

De Buurttafel De Buurttafel is een plek in de wijk waar buren en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Om te verkennen wat leeft en in te zetten op blijvende contacten en verbindingen. De volgende data voor de Buurttafel: Thema Blije Buurt
Locatie Plein1, Binnenstebuiten, Julianaplein 1: 15 & 22 oktober 9.30-11.30 uur

Trefpunt Lezing De schatkamer in de Hermitage door Karin Braamhorst.
Dinsdag 15 oktober
Een lezing naar aanleiding van de veelomvattende jubileumtentoonstelling van de Hermitage Amsterdam in 2019 met speelse en spannende confrontaties in de kunst uit het oude Egypte, Griekenland en Rome maar ook uit Siberië, het Midden-Oosten en Oost-Azië. Deze encyclopedische lezing voert ons kriskras over de wereld met kunstwerken uit allerlei culturen en tijdperken die gezusterlijk naast elkaar worden gezet. Nieuwsgierig naar de connectie tussen een zestiende-eeuws triptiek en een twaalfde-eeuwse boeddha?

Iedere maand zijn er culturele Trefpunt-lezingen en/of presentaties op dinsdagmiddag om 13.30 uur in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. De entree is 5 euro. Deze populaire middagen zijn wel vaak snel vol. Het advies is om te reserveren als u verzekerd wilt zijn van een plekje. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Knutselclub (5-10 jaar) Een mobiel maken
Woensdag 16 oktober
Een mobiel kun je ophangen bij het raam of in je kamer. Bij een beetje wind beweegt hij zachtjes mee. Ook leuk voor in de tuin of op het balkon.
De Knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De Knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: 5 euro per keer of een kaart voor vijf keer kost 22,50 euro.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.

Film Biografische dramafilm (2019)
Woensdag 16 oktober
Iedere woensdag om 20.00 uur draaien er bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel films, nieuw uitgekomen of 'gouwe ouwe', in het genre filmhuisfilms, drama, komedie en meestal met een actueel thema. Op woensdag 16 oktober is dit een biografische dramafilm. De filmduur is: 121 min.

Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28. Wist u dat u zich gratis kunt abonneren op de WIJ Nova e-mail-nieuwsbrief, met daarin de titels en omschrijvingen van de films die in de Luifel draaien? Dan bent u als eerste op de hoogte van het filmprogramma voor de komende maand. Opgeven kan via info@wijheemstede.nl.

Busexcursie Garderen en Terschuur, zandsculpturenfestijn
Dinsdag 22 oktober - verzamelen 8.15 uur bij de Luifel
Het thema van het Zandsculpturenfestijn op de Veluwe is dit jaar 'Reis om de wereld'. In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum krijgt u een unieke kijk in de wereld van toen... geen electriciteit, veel handenarbeid, en in die tijd waren de mensen afhankelijk van de hulp van familie, vrienden en buren. Er is ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed, er zijn wisselende tentoonstellingen en buiten staan oude landbouw-werktuigen en machines. De bus brengt u rond 17.15 uur weer naar huis.
Kosten: 75,50 euro incl. vervoer, koffie en gebak, entree, lunch, kopje thee en drankje en borrelhapjes. Opgeven kan nog. Er zijn nog een paar plekjes vrij. Inschrijven voor de excursies kan d.m.v. betalen bij de receptie van de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U ontvangt een bewijs van inschrijving.
Voor al de excursies geldt dat u goed ter been moet zijn.

Zeer uitgebreide informatie over deze excursies vindt u op www.wijheemstede.nl.