• Dirk Teeuwen

Kerstmarkt in Heemsteeds centrum

HEEMSTEDE In het centrum van Heemstede, op de afgesloten rijbaan van het noordelijke deel van de Binnenweg (vanaf de Cloosterlaan tot de Oosterlaan) en op de trottoirs van het middenstuk op de Binnenweg, komt zondag 15 december van 11.00 tot 15.00 uur een kerstmarkt te staan met ongeveer zestig marktkramen.

De Kerstman en kerstvrouw zijn aanwezig en een mobiel dweilorkest en een klein orkest spelen winterse muziek en uiteraard kerstliedjes. Voor kinderen is er een draaimolen en ze kunnen zich laten schminken. Op het brede deel van de Binnenweg is er een levende Kerststal met Jozef en Maria, het kindeke Jezus, een ezel, een kameel en nog meer dieren. Op de markt zijn zowel winkeliers uit de straat als standhouders van buitenaf aanwezig die aan de feestdagen gerelateerde artikelen verkopen. Op diverse marktkramen wordt hete chocolademelk, glühwein en andere drank geschonken. Ook zijn er de nodige kramen voor de lekkere trek.

De rijbaan aan de Raadhuisstraat en Binnenweg tot aan de Cloosterlaan blijft gewoon open. De parkeerplaatsen in dat deel van de straat blijven beschikbaar. Verder is er parkeergelegenheid bij de Bibliotheek, achter het gemeentehuis en in de Parkeergarage bij Albert Heijn. Vanaf de Cloosterlaan tot de Oosterlaan is de rijbaan van de noordelijk Binnenweg afgesloten ten behoeve van de markt.