• Eigen Foto

Leer om een heks of piraat te worden in de bibliotheek

HEEMSTEDE/BENNEBROEK Het thema van de Kinderboekenweek, die dit jaar van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober plaatsvindt, is 'Reis mee!'. In de bibliotheken van Zuid-Kennemerland worden in het kader van de Kinderboekenweek diverse activiteiten georganiseerd.

Zaterdag 5 oktober zijn kinderen vanaf 7 jaar vanaf 13.00 uur van harte welkom bij de theaterworkshop 'Reis mee met piraten, heksen of prinsessen' in de Heemsteedse bibliotheek (Julianaplein1). Kom langs en neem meteen een flinke stapel boeken mee om thuis lekker in weg te reizen. Een piraat worden, of een heks of prinses? In deze theaterworkshop wordt de kinderen geleerd hoe ze dat kunnen worden. Eerst wordt er een boek gekozen waaruit wordt voorgelezen en daarna gaan de kinderen aan de slag. Er wordt gestart met een warming up en daarna worden de vijf W's bedacht, die te maken hebben met het voorgelezen boek. Wie? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? Hierna wordt vanuit improvisatie een verhaal gemaakt en gespeeld. Overigens wordt deze workshop ook in de bibliotheek in Bennebroek (Kerklaan 6) aangeboden. Deze vindt woensdag 2 oktober vanaf 15.00 uur plaats. Kaarten voor de gratis theaterworkshop kunnen besteld worden via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Hier staat ook een overzicht van de activiteiten die door de bibliotheken in de regio in de Kinderboekenweek worden georganiseerd. Bijvoorbeeld een workshop in de bibliotheek in Bloemendaal (Korte Kleverlaan 9), waar kinderen vrijdag 11 oktober vanaf 15.30 uur leren om een eigen vlog te maken. Deze middag gaat een filmcoach samen met kinderen van 8 tot en met 12 jaar aan de slag. Ze krijgen een introductie over het vloggen zelf en hoe ze een video maken. Daarna bedenken de deelnemers een onderwerp en gaan ze hierover een film maken, die ze vervolgens ook zelf moeten monteren. En natuurlijk worden alle gemaakte filmpjes ook bekeken. Ook aan deze workshop kan gratis meegedaan worden. Wel dient er een kaartje besteld te worden via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Andere activiteiten die in het kader van de Kinderboekenweek plaats hebben, zijn bijvoorbeeld een poppenkastvoorstelling op woensdag 9 oktober in de bibliotheek in centrum Haarlem en de workshop 'Breng je kleurplaat tot leven', die in diverse bibliotheken gegeven wordt.