• Met Caroline Heemskerk op speurtocht in kinderboerderij 't Molentje

  Ellen Toledo
 • Ellen Swart kijkt of de antwoorden goed zijn

  Ellen Toledo
 • Stelten lopen is ook leuk

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Margareth Sap geeft een schilderworkshop

  Ellen Toledo

Op speurtocht en schilderen in 't Molentje

HEEMSTEDE Het Platform Vluchtelingen organiseerde voor zaterdag 7 september een buitenmiddag bij kinderboerderij 't Molentje voor statushouders van Heemstede en Bennebroek waarop iedereen welkom was. Er was een zomerspeurtocht 'Zoek de Zon Op' om te ontdekken wat zomer voor de dieren van de kinderboerderij betekent.

Ellen Toledo

Helaas liet het zonnetje verstek gaan en leek het wel een beetje herfst in plaats van zomer. Maar dat mocht de pret niet drukken en voorzien van paraplu ging een groepje kinderen met hun ouders en Caroline Heemskerk (gemeente Heemstede) op pad. Tijdens de speurtocht moesten er vragen beantwoord worden over de boerderijdieren. Bijvoorbeeld hoe kan je zien dat een konijn last heeft van de warmte, wat doen kippen om hun warmte kwijt te raken en hoeveel weegt een schapenvacht. Ook hingen er overal plaatjes met zonnetjes met een letter en alle letters samen vormden een woord. Ellen Swart (WIJ Heemstede) stond na de speurtocht bij het bezoekerscentrum klaar met cake en limonade. Als alle vragen goed beantwoord waren, kregen de kinderen een leuke verrassing, een sleutelhanger met lampje.

De ouders konden in het bezoekerscentrum een schilderworkshop volgen, onder leiding van Margareth Sap (vrijwilligster Platform Vluchtelingen). Maar natuurlijk mochten ook de kinderen een mooi schilderijtje maken. En het oud-Hollandse stelten lopen was ook erg populair bij de kinderen. Het Platform Vluchtelingen bestaat naast de gemeente, Vluchtelingenwerk en WIJ Heemstede uit een aantal enthousiaste inwoners met als doel statushouders te helpen op een soepele manier in te burgeren.