• Kerstsongs zingen onder de enthousiaste leiding van Annelies Smit

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Samen kerstliedjes zingen bij TV Merlenhove

HEEMSTEDE Bij Tennisvereniging Merlenhove is onlangs een Kerst Sing-In van start gegaan onder leiding van dirigent Annelies Smit. Iedereen is welkom om op donderdag aan te sluiten, ook wie nog nooit in een koor gezongen heeft.

Ellen Toledo

Annelies Smit heeft ruime ervaring met diverse orkesten en koren. Momenteel is ze dirigent van het Haarlems Amateur Symfonie Orkest en van het Oratoriumkoor Kennemerland. "In de wintermaanden zitten veel mensen binnen. Zodoende kwam ik op het idee om samen met Mirjam Neervoort een Sing-In te organiseren bij Tennisvereniging Merlenhove. Dat is een hele leuke plek waar in de winter geen activiteiten zijn", vertelt Annelies. De Sing-In sloeg aan en inmiddels zijn er twee edities geweest. Het klonk zo goed dat er tijdens de Sing-In van afgelopen donderdag een naam werd bedacht voor het koor. "Ons koor heet per vandaag 'Merlenhove koor' en we mogen op 20 december op de kerstborrel van 'Sociëteit Vereeniging' in Haarlem zingen", vertelt Annelies.

Het koor bestaat inmiddels uit vijfentwintig deelnemers. Joke, een van de deelnemers, vertelt: "Ik vind het een heel leuk initiatief. Het is een leuke groep, heel gemêleerd, in de leeftijd van 55 tot 80 jaar, vijf mannen, twintig vrouwen en het is heel laagdrempelig". Marjoska woont in Eindhoven en is met het openbaar vervoer naar Merlenhove gekomen. Zij zag een aankondiging van de Sing-In op NMLK (Nieuwe Mensen Leren Kennen). "Zingen is voor mij ontspannend, energie en vrolijkheid. Dus ik heb nu vier geweldige donderdagen achter elkaar. Vanmiddag heb ik nog even in het wandelbos rondgelopen. En ik heb al besloten dat ik in Eindhoven op een koortje ga, dus dat effect heeft het al".

De Kerstborrel bij Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 in Haarlem begint om 17.00 uur en het optreden van het Merlenhove koor zal rond 18.00 uur zijn. Iedereen die het optreden wil bijwonen is van harte welkom. Voor wie wil aansluiten bij het koor is er nog een Sing-In op 12 en 19 december, vanaf 13.00 uur (inloop) tot circa 14.45 uur bij Tennisvereniging Merlenhove (Groenendaal). Deelname kost 7,50 euro per keer (incl. koffie of thee) en aanmelden kan via info@dirigent-anneliessmit.nl.