• Christa Kuiper zichtbaar verrast door het mooie afscheidscadeau

  Ellen Toledo
 • Heleen Hooij tijdens de afscheidsspeech voor Christa Kuiper

  Ellen Toledo
 • CDA raadsleden brengen een Ode aan Christa Kuiper

  Ellen Toledo
 • Christa Kuiper en haar echtgenoot John

  Ellen Toledo
 • Het demissionair college nog eenmaal samen op de foto

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis helpt Christa Kuiper met het uitpakken van haar cadeau

  Ellen Toledo
 • Sebastiaan Nieuwland sprak een mooi afscheidswoord uit voor Christa Kuiper

  Ellen Toledo

Afscheidsreceptie Christa Kuiper zeer druk bezocht

HEEMSTEDE Na twaalf jaar wethouder te zijn geweest in Heemstede, nam Christa Kuiper donderdag 24 mei afscheid van het Heemsteedse gemeentebestuur en ambtenaren. Vanaf 16.30 uur was er voor inwoners, belangstellenden en organisaties uit Heemstede een afscheidsreceptie in de Burgerzaal van het raadhuis.

Ellen Toledo

Christa Kuiper werd in 2006 wethouder voor het CDA. In haar eerste en tweede termijn had zij onder andere de portefeuilles Financiën, Verkeer en Openbare ruimte. De grootschalige herinrichting van de Binnenweg kwam onder haar verantwoordelijkheid tot stand. In de collegeperiode 2014 - 2018 heeft zij zich met hart en ziel ingezet voor het sociaal domein en alle nieuwe taken die de gemeente kreeg met de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet en Participatiewet. Arno Schumacher (directeur ruimte en welzijn) trad op als ceremoniemeester en kondigde de sprekers aan die in hun toespraken hun waardering uitspraken voor de aftredende wethouder.

Allereerst was er een toespraak van oud-burgemeester Marianne Heeremans. Omdat zij niet persoonlijk aanwezig kon zijn, bracht zij haar afscheidswoord via een groot beeldscherm. ,,Ik heb elf jaar met je samengewerkt, en dat was ongelofelijk plezierig, zelfs meer dan dat". Als symbolisch cadeau droeg zij het lied 'One moment in time' van Dana Winter aan Kuiper op die hierdoor zichtbaar ontroerd was. Sebastiaan Nieuwland (D66) bedankte haar voor de plezierige samenwerking en Heleen Hooij (VVD) stak een speech af waarin zij Kuiper meenam aan de hand van de seizoenen. Zij overhandigde Kuiper, die sinds kort oma is geworden van twee kleinkinderen, twee voorleesboekjes met muziek.

Nadat Jaap Verschoor (HVHB) een afscheidswoord heeft gesproken, wordt er een loflied 'Ode aan Christa Kuiper' ten gehore gebracht door Oscar Boeder (CDA) en een koor van CDA raadsleden en namens Burgemeester Nienhuis ontvangt Kuiper een doosje die tot haar grote verrassing een sieraad van haar favoriete merk bevat. Kuiper sluit af met het onthullen van de nieuwe naam van het multifunctionele gebouw aan het Julianaplein dat 'Plein 1' is geworden en bedankt iedereen voor de mooie woorden.