• PR

Assen verklaart de liefde aan Zandvoort

ZANDVOORT Op de dag van de liefde heeft Circuit Assen geprobeerd de relatie met Circuit Zandvoort te verbeteren, dat meldt mediapartner NH Nieuws. Tussen de twee racebanen is al maanden een heftige strijd gaande om een Nederlandse Grand Prix van de Formule 1 te mogen organiseren.

Een delegatie uit Circuit Assen ging daarom donderdag langs in Zandvoort met 95 rozen en een taart om de liefde te verklaren aan Zandvoort én aan de Formule 1. Het campagneteam wilde de cadeau's overhandigen aan Jan Lammers, de beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Lammers was er niet en daarom nam Chief Operating Officer Erik Weijers van het circuit het presentje in ontvangst. "Fantastisch", was zijn reactie. "Wij gaan daar van genieten".

Op de taart stond een groot hart met 'Hup Nederland'. "De taart en de rozen geven aan dat we samen hetzelfde doel hebben", aldus Van Keulen. Er komt ook een tweede date: "We hebben een uitnodiging gehad om door te praten, we trekken beiden aan hetzelfde eind, dus het is belangrijk dat het één en ander duidelijk wordt."

2020 Zandvoort heeft de meeste kans de Formule 1-races binnen te halen. Als het ze lukt om het voor 31 maart rond te krijgen, wordt er vanaf mei 2020 zeker drie keer gereden in de badplaats.