• Eigen Foto

Autosport in Zandvoorts Museum

ZANDVOORT In het Zandvoorts Museum (Swaluestraat 1) wordt vrijdag 24 augustus om 16.00 uur een bijzondere tentoonstelling geopend. Zeg je Zandvoort, dan zeg je autosport. Ieder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan de historie van het circuit van Zandvoort. 

Dit jaar staan de schijnwerpers op Nederlandse coureurs in de zwaarste race ter wereld, de 24 uur van Le Mans. Natuurlijk denk je dan meteen aan Jan Lammers en Gijs van Lennep, want zij wonnen deze slijtageslag. Maar wist je dat er alles bij elkaar veertig Nederlanders deelgenomen hebben aan de 24 uur? Daarom zet het Zandvoorts Museum deze bikkels van 24 augustus tot en met 28 oktober in de spotlight. "Van Zandvoort naar Le Mans. Nederlandse helden in de 24 uur" toont de successen, maar ook de mislukkingen. Ruim 70 jaar racehistorie komt tot leven in foto's, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia.

Maak kennis met deze 24-uurs helden in het Zandvoorts Museum 'Van Zandvoort naar Le Mans' van 24 augustus t/m 28 oktober 2018. Voor meer informatie: www.zandvoortsmuseum.nl of info@zandvoortsmuseum.nl