• De dorre groenstrook in de Scholtelaan heeft een metamorfose ondergaan

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Zo zag de groenstrook er drie weken nog uit

  Martin, Marianne
 • martin, Marianne
 • De groenstrook heeft een fleurig aanzicht gekregen

  Ellen Toledo

Bewoners maken fleurige groenstroken in Scholtenlaan

HEEMSTEDE In maart 2016 zijn Dennis Moone en Marianne Martin (VvE Scholtenlaan) in gesprek gegaan met Jarda Dijk en Monique Ensing (gemeente Heemstede) over het aanpassen van de entree en gevel van de Scholtenlaan 2-210.

Ellen Toledo

Zij presenteerden hun plannen door middel van ontwerpen, tekeningen en moodbords. De gemeente heeft meegedacht over de invulling van de ruimte en ontwerpen. De uitvoering is in de zomer van 2017 gedaan onder leiding van Dennis Moone en Ab van Eijk (VvE Scholtenlaan) samen met de gemeente. De gevel van het complex is aangepast en veranderd, er zijn nieuwe tegels neergelegd en groenvoorzieningen gemaakt en aangelegd. De fietsen en scooters hebben een andere plek gekregen waardoor de entree ruimer en groener werd.

In april 2019 heeft de VvE de gemeente (Jarda Dijk) gevraagd of ze het 'groen' naast de fietsen en scooters mochten aanpassen. Ook hier werd medewerking aan gegeven en met Gert-Jan Zwols (gemeente) werd een plan gemaakt over wat voor soort groen er komen moest. Het moest vooral groenblijvend en een aantrekkingskracht voor vlinders en bijen zijn. De gemeente heeft het zware werk gedaan door het verwijderen van het groen wat er nog was. De familie Carel en Corry Cornelissen en de familie Van Andel (bewoners van de Scholtelaan) hebben de planten en struiken uitgezocht en gepland.

Sinds deze maand is alles klaar. De gevel, de entree en de tuin rond de Scholtenlaan 2-210 zijn enorm opgeknapt. Het aanzien is ruimtelijk en vooral heel groen en kleurig geworden. De bewoners en de VvE zijn ontzettend blij met het resultaat en de samenwerking met Jarda Dijk en Gert-Jan Zwols. Carel en Corry Cornelissen laten in hun woning aan de Scholtelaan enkele foto's zien van hoe de groenstrook er tot drie weken geleden nog uitzag. "Zij heeft groene vingers", vertelt Carel terwijl hij naar zijn vrouw wijst. "Ik help haar met de zwaardere klussen, maar zij heeft de buitenkant helemaal gedaan". Op de foto's lijkt het nog wat, maar het was echt gewoon een dorre bende met allemaal dooie struiken", aldus Corry.