• Smullen van de Heemsteentjes

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Roxane van Acker en Martha ter Heijden

    Ellen Toledo

Bibliotheek weer open

HEEMSTEDE Na een jaar van verbouwing is de bibliotheek maandag 3 september weer opengesteld voor het publiek. Roxane van Acker (directeur bibliotheek Zuid-Kennemerland) en Martha ter Heijden (vestigingsmanager) ontvingen de eerste bezoekers rond half twee in de geheel vernieuwde vestiging in gebouw Plein1 aan het Julianaplein.

Het publiek werd aangenaam verrast door Martha, die speciaal voor deze feestelijke gebeurtenis iets lekkers geregeld had. Ze had Willem van Dam van Chocolaterie Van Dam benaderd die spontaan (chocolade)Heemsteentjes wilde sponsoren om de leners en lezers hartelijk te ontvangen. ,,En die naam is heel toepasselijk, omdat er een nieuwe bibliotheek in het pand is gebouwd, daarom vind ik die naam Heemsteentjes zo leuk", vertelt Martha.

Er is al behoorlijk wat aanloop, veel mensen zijn nieuwsgierig hoe de bibliotheek eruit ziet en de eerste boeken worden al ingeleverd. Er zijn vandaag extra medewerkers ingezet om alle mensen goed op te vangen, te begeleiden en wegwijs te maken in de vernieuwde bibliotheek. De kinderbibliotheek is ook helemaal klaar en eerdaags wordt daar ook weer van start gegaan met activiteiten, het Mamacafé en voorlezen voor de kleintjes. ,,Het voegt echt iets toe dat er verschillende partijen in het gebouw zitten", vertelt Ria Dijk, die al tien jaar werkzaam is bij de bibliotheek. Roxane vertelt heel blij te zijn met het horecagedeelte dat binnenkort geopend wordt. ,,Je kan er een krantje lezen met een kopje koffie en straks kun je de geur van koffie door de hele bibliotheek ruiken". Op 5 oktober wordt Plein1 officieel geopend.