• Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx

    Eigen Foto

Blokker viert Bookstore Day met diverse acties

HEEMSTEDE Na een succesvolle eerste Bookstore Day in 2017 wordt dit evenement zaterdag 14 april voor de tweede keer gehouden bij boekhandel Blokker (Binnenweg 138). Het wordt gevierd met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken.

Het programma start om 10.30 uur met de voorstelling 'Boer Boris' met Ted van Lieshout en Philip Hopman. Sinds 2012 werken Hopman en Van Lieshout samen aan de serie 'Boer Boris', een reeks prentenboeken over de avonturen van een boer. Elk van deze boeken is op rijm geschreven door Ted en voorzien van mooie, grote illustraties, gemaakt door Philip Hopman.

Om 12.00 uur is er een boekpresentatie van 'Geen verlangen zonder tekort', een speciale uitgave ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Libris Literatuur Prijs. Samenstellers Margot Dijkgraaf en Wouter van Gils vertellen de aanwezigen over de totstandkoming van het boek. In deze bundel staan bijdragen van 28 auteurs uit Nederland en Vlaanderen, in de vorm van een column, essay of een reportage. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Abdelkader Benali, de winnaar van de Libris Literatuur Prijs in 2003 en de huidige voorzitter van de jury.

Om 15.00 uur is er de workshop Ontroerend goed- Van kunst kijken naar kunst kopen door Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx. Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het? Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen. Na de workshop is er een forumdiscussie met tekenaar Joost Swarte en Bubb Kuyper, voormalig eigenaar van veilinghuis Bubb Kuyper. Om 16.00 uur signeert Swarte zijn werk: Het New York Boek.

Voor meer informatie over de activiteiten: www.boekhandelblokker.nl. Op www.bookstoreday.nl kan men zie welke exclusieve uitgaven en sterk in prijs verlaagde boeken er op deze dag in de boekhandel verkrijgbaar zijn.