• Tobias vermaakt zich prima met ringen om een kip gooien

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Het leek wel zomer dus een ijsje ging er ook wel in

  Ellen Toledo
 • Zalm werd gerookt waar je bij stond

  Ellen Toledo
 • Pompoenen uithollen en versieren

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ingrid Schenk met pindakransen voor de tuinvogels

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo

Bosfair smaakt naar meer

HEEMSTEDE De eerste editie van de Heemsteedse Bosfair die zaterdag 13 oktober gehouden werd in het Groenendaalse Bos trok veel bezoekers. Er was van alles te beleven en te zien op en rond de markt, waar plaatselijke ondernemers hun koopwaar hadden uitgestald.

Vanaf 11.00 uur werd er al druk gestruind langs de kraampjes met streekproducten, cadeauartikelen, beauty gifts, kleding, hapjes, drankjes en nog veel meer. Ingrid Schenk (van kinderboerderij 't Molentje) stond achter een kraampje met pindakransen voor de tuinvogels, gemaakt door medewerkers van de Hartekampgroep. Op het pleintje bij de kinderboerderij konden kinderen leuke dingen doen zoals pompoenen uithollen en versieren en egeltjes knutselen. En voor de lekkere trek waren er poffertjes, tosties, een limonadefontein en zelfgemaakte biologische pompoensoep. Laura Weijland (Launique Events): ,,Dit is de eerste keer dat wij de Heemsteedse Bosfair hier organiseren, maar zeker niet de laatste, dit smaakt naar meer. Het is een leuke en afwisselende markt, dus misschien gaan we hem wel twee keer per jaar organiseren, in het voorjaar en het najaar".

Tot een paar dagen geleden kreeg Laura nog aanvragen van standhouders voor een plekje op de markt. ,,Ik had zeker nog twintig of dertig kramen kunnen vullen maar daar was helaas geen plek meer voor". Laura is vijf jaar geleden gestart met haar eventbureau Launique Events, om samen met startende ondernemers leuke projecten neer te zetten. Hippe en trendy festivals en vooral (thema)markten, met als doel het samenbrengen van prachtige producten in een ongedwongen sfeer waar het publiek zich thuis voelt.