• Youtube | NH Nieuws

Burgemeester Zandvoort: 'Jammer dat rijk opstartkosten F1 niet betaald'

ZANDVOORT Burgemeester Niek Meijer had het "prettig gevonden" als het rijk mee had willen betalen als opstartkosten om de Formule 1 naar Zandvoort te halen. Desnoods wil Zandvoort meebetalen, "maar laat dat helder zijn, dat zijn geen miljoenen", aldus de burgemeester. 

Vorige week gaf minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) aan dat het kabinet geen extra geld uit gaat geven om de Formule 1 naar Nederland te halen. De totale kosten van het evenement worden geschat op zo'n 30 tot 40 miljoen euro. Het circuit had het kabinet om een jaarlijkse bijdrage van 5 miljoen euro gevraagd, maar de minister voelt daar weinig voor. Het kabinet vindt het wel mooi om te zien dat Zandvoort zich inzet om de F1 naar Nederland te halen. Daarom mag Zandvoort wel rekenen op alle steun omtrent vergunningen en dergelijke. 

Volgens de minister hebben een aantal grote Nederlandse bedrijven interesse om het circuit te sponsoren om Max Verstappen en zijn collega's naar Zandvoort te halen. "En daar kan en zal het circuit het ook mee moeten doen", vindt de minister. Het geld dat het kabinet voor sport heeft vrijgemaakt, besteedt Bruins liever aan sporten en bewegen voor kinderen. 

De organisatie van de Formule 1 wil van het Circuit Zandvoort voor 31 maart duidelijkheid over de financiering. 

NH Nieuws, de mediapartner van de Heemsteedse Courant, interviewde burgemeester Niek Meijer en maakte bovenstaande beelden.