• Rob Bossink

Buurtdiner door mannen van kookcursus Pluspunt

ZANDVOORT De ontvangstruimte bij Pluspunt was vorige week omgetoverd tot een gezellig buurtrestaurant. Buurtbewoners werden gastvrij onthaald door de heren van de kookcursus. Onder leiding van chef Fred Paap waren de heren al de hele middag druk in de weer met het bereiden van een overheerlijk 3-gangen menu. De kooklessen hadden duidelijk hun vruchten afgeworpen, want de gasten waren vol lof over de gerechten. Ruim vijftig aanwezigen, inclusief de gasten, de koks en vrijwilligers, zorgden voor een gezellige en levendige avond. Ook wethouder Gert-Jan Bluijs was present en heeft de handen uit de mouwen gestoken. 

De kookcursus 'Heren, koken kun je leren' is inmiddels een begrip in Zandvoort, deze cursus is mede mogelijk dankzij steun uit het Oranjefonds. Door de kooklessen staan heel wat heren hun mannetje in de keuken! Maar net zo belangrijk is de gezelligheid die zij hebben door het samen koken en het samen eten. Zij hebben nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vrienden gemaakt. De heren zijn dan ook laaiend enthousiast over de cursus en ook over het koken voor de buurtbewoners.

In oktober gaat een nieuwe kookcursus voor heren vanaf de leeftijd van 60 jaar van start. De cursus bestaat uit zes lessen en kost 65 euro. Dit is inclusief de maaltijd, een drankje en kop koffie of thee achteraf. Aanmelden kan bij de balie van Pluspunt, 023-5740330 of bij Astrid Zoetmulder: a.zoetmulder@pluspuntzandvoort.nl.