• Ronald Knapp

Cabaret en muziek in De Luifel

HEEMSTEDE Theater De Luifel (Herenweg 96) heeft ook in het nieuwe jaar veel cabaret en muziek op het programma staan. Zo staan cabaretier Lebbis en goochelaar Hilbert Geerling binnenkort in Heemstede op de planken. Maar eerst wordt er zaterdag 13 januari vanaf 20.15 uur opgetreden door de cabaretformatie Herman in een bakje geitenkwark. Zij voeren de show 'Verplicht spelen' op.

Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, een unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Lachen of huilen, denken of voelen, lekker achterover of op het puntje van je stoel? Bij Herman in een bakje Geitenkwark hoeft het publiek niet te kiezen, want alles mag: knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs en een speeltuin na de Apocalyps. 'Vocaalcabaret met ballen' noemen de heren het zelf. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop voor 18,50 euro.

Zaterdag 20 januari staan Lisa Jacobs en The String Soloists in de Oude Kerk op de planken. The String Soloists is een internationaal strijkersensemble met topmusici uit heel Europa. Alle leden hebben afzonderlijk hun sporen ruimschoots verdiend tijdens prestigieuze concoursen en spelen op de grote concertpodia over de hele wereld. Het ensemble staat onder de bezielende leiding van violiste Lisa Jacobs. Ze spelen het programma 'Winter Scenes' met onder meer 'Winter' van Vivaldi en Piazzolla. Kaarten voor deze voorstelling kosten 21 euro.

Voor informatie en kaartverkoop: www.podiaheemstede.nl.