• Arnold van West Fotografie.

Cheval Blancwinnaar van de Copa Jerez Nederland

HEEMSTEDE Tijdens een druk bezochte achtste editie van Gastronomie-Fine Food Professional, voor het eerst in het Elicium van RAI Amsterdam, werd het team van restaurant Cheval Blanc in Heemstede verrassend winnaar van de Copa Jerez Nederland. Na een spannende finalesessie die ruim twee uur lang op veel publieke belangstelling kon rekenen, werden souschef Jelle Hogeboom en sommelier Kim Reisig officieel gehuldigd door juryvoorzitter Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en César Saldaña, algemeen directeur van het Consejo Regulador van de DO's Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Vinagre de Jerez en Brandy de Jerez. De overwinning betekent dat Cheval Blanc in 2019 Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de Copa Jerez in Jerez de la Frontera. 

De combinaties van Cheval Blanc:

Voorgerecht: noordzeekrab, coquille, amandel en chanponzu Sherry: Manzanilla La Kika, Bodegas Yuste, Sanlúcar de Barrameda

Hoofdgerecht: kalfswang, cantharellen en eendenlever Sherry: Palo Cortado de la Cruz de 1767, Bodegas Arfe, Jerez

Dessert: Gefermenteerde chocola, hazelnoot, vijgen Sherry: Cream, Bodegas Urium, Jerez