• Eigen Foto

Concert en lezingen op begraafplaats Herfstlaan

HEEMSTEDE Door het hele land vinden van 24 tot en met 26 mei tijdens het Weekend van de Begraafplaats activiteiten plaats op verschillende begraafplaatsen door het hele land. Ook de Algemene begraafplaats aan de Herfstlaan doet hier aan mee. Er is onder andere livemuziek en een lezing.

Begraafplaatsen zijn prachtige en bijzondere plekken die meer aandacht zouden moeten krijgen. De initiatiefnemers van het Weekend, stichting Terebinth, de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB), signaleren dat Nederlandse begraafplaatsen het niet makkelijk hebben. Het aantal begrafenissen neemt af, mensen laten zich tegenwoordig vaker cremeren. Door de drempel te verlagen en open dagen te houden, laten begraafplaatsen aan een groot publiek zien wat zij voor moois te bieden hebben. Het Weekend van de Begraafplaats wordt jaarlijks gepland rond het laatste weekend van mei. In 2019 is het al de zesde editie. Meer informatie en het landelijke programma staan op www.weekendvandebegraafplaats.nl.

De gemeente Heemstede en de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) hebben voor het Weekend van de Begraafplaats verschillende activiteiten georganiseerd, die plaatsvinden op de Algemene begraafplaats aan de Herfstlaan. Zangeres Helen Botman en zanger-gitarist Peter van Vleuten openen vrijdag 24 mei om 19.00 uur het Weekend van de Begraafplaats met een bijzonder optreden, speciaal afgestemd op het thema van dit jaar 'Een plek vol verhalen'. Dit optreden duurt tot ca. 21.30 uur. Zaterdag 25 mei houdt Marc de Bruijn namens de HVHB in de aula op de begraafplaats om 13.00 uur en om 15.00 uur een lezing. Hij zal ingaan op bekende en onbekende Heemstedenaren die rusten op de Herfstlaan. Aansluitend aan de lezing is er een korte rondleiding over de begraafplaats met Marc de Bruijn en Jos Willemse van de begraafplaats. Aanmelden voor de lezing en rondleiding is niet nodig; in de aula is plaats voor honderd mensen.