• Eigen Foto

Corde Vocali zingt a-capella kerstliederen in de Oude Kerk

HEEMSTEDE In de aan het Wilhelminaplein gevestigde Oude Kerk wordt iedere maand een theeconcert gegeven. Zondag 16 december heeft het theeconcert een kersttintje, met een optreden van vocaal ensemble Corde Vocali. Bewerkingen van Nederlandse Kerstliederen worden tijdens het concert afgewisseld met de Engelse Christmas Carols. Er klinkt oud, a-capella gezongen, werk van onder andere J.P. Sweelinck en motetten van de Amerikaan Lauridsen.

Het koor Corde Vocali is een ensemble van dertien zeer ervaren zangers, zonder vaste dirigent. Zij kozen voor deze uitvoering voor de dirigent Hans Noijen. Corde Vocali brengt voornamelijk a capella muziek ten gehore. Hierbij wordt geen stijl of tijdvak geschuwd, concerten uit de afgelopen 10 jaar illustreren dit. Zo zijn er concerten geweest met Spaanse barok muziek, Romantisch Frans repertoire, oude muziek van onder andere Hildegard von Bingen en de Leidse Koorboeken. Daarnaast heeft het koor een eigen kerstrepertoire.

Het concert begint om 15.00 uur en de entree is gratis. wel is er achteraf een deurcollecte. Omdat het kerstconcert altijd erg druk bezocht wordt, wordt geadviseerd op tijd aanwezig te zijn. Na afloop van het concert is er een bijeenkomst in de Pauwehof waar Glüwein wordt geschonken om in de kerststemming te komen.