• Eigen Foto

Corso dit jaar door Binnenweg en Raadhuisstraat

HEEMSTEDE Voorafgaand aan het Bloemencorso bruist het dit jaar zaterdag 13 april van de festiviteiten. Voor het eerst gaat het Bloemencorso Bollenstreek dan dwars door het centrum van Heemstede. De winkeliers organiseren hier omheen tal van leuke activiteiten, zoals een kinderdraaimolen, bloemenmeisjes en straatartiesten. De nieuwe route die de stoet tussen 19.40 en 21.30 uur volgt, loopt vanaf de Herenweg via de Van Merlenlaan, Raadhuisplein, Raadhuisstraat, Binnenweg, klein stukje Bronsteeweg, Lanckhorstlaan en weer de Herenweg op naar Haarlem.

De bonte stoet van praalwagens trekt op zaterdag 13 april vanaf circa 20.30 uur door de winkelstraten. Veel winkels zijn open tot 20.00 uur en zullen voor hun klanten iets organiseren. De horecabedrijven zijn allen open. Van 14.00 uur tot 20.00 uur zijn er diverse acts en is er vrolijke muziek in de met bloemen versierde straat. Kom dus gezellig shoppen, geniet van een hapje en een drankje in een van de restaurants en blijf aansluitend het Bloemencorso kijken.

Het Bloemencorso en de festiviteiten in het centrum trekken naar verwachting veel bezoekers. Om ruimte te bieden aan de stoet is het op zaterdag 13 april vanaf 17.00 uur niet meer mogelijk te parkeren op de Binnenweg en Raadhuisstraat. De winkelstraat moet dan vrij zijn van geparkeerde auto's. De wegen en kruispunten op de route zijn tijdens het Bloemencorso afgesloten voor alle verkeer. Kortom: kom bij voorkeur met de fiets of lopend omdat de winkelstraat vanaf 17.00 uur afgesloten is.