• Archief

Crowdfundingsactie voor ijsbaan Bennebroek

BENNEBROEK Bennebroek krijgt een tijdelijke overdekte schaatsbaan. Van vrijdag 14 december tot en met 6 januari komt er een echte ijsbaan van 200m2 te liggen op het evenemententerrein Middendorp aan de Bennebroekerlaan, beter bekend als 'De Geitenwei'. Om het budget rond te krijgen is hiervoor onder andere een crowdfundingsactie op touw gezet.

Het bestuur van Bennebroek Winter Wonderland is nog hard op zoek naar sponsoren en particuliere donateurs om het evenement financieel rond te krijgen. De totale kosten voor dit evenement bedragen 66.000 euro. De inkomsten van het budget bestaan naast de kaartverkoop op entreekaartjes ook uit subsidie, sponsoring via bedrijven en particuliere donaties.

Wie een donatie wil doen om de ijsbaan in Bennebroek te realiseren, kan via de website voorjebuurt.nl/nl/projects/winterwonderland via iDeal een donatie doen. Bij bedragen hoger dan 25 euro staan hier ook beloningen zoals een gratis entreekaart tegenover.

Bennebroek Winter Wonderland is niet alleen bedoeld voor inwoners van Bennebroek maar ook voor liefhebbers uit de andere omliggende dorpen. Naast de schaatsbaan komt er een kleine horecagelegenheid waar de schaatsers een kopje koffie of een kommetje erwtensoep kunnen halen.

De initiatiefnemers willen met Bennebroek Winter Wonderland een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jong en oud creëren in de donkere dagen van het jaar. Zij willen kinderen – ondanks het gebrek aan natuurijs – de kans bieden hun eerste stappen op schaatsen te zetten.