• Thomas Gast en Merijn Scholten zijn: De Partizanen.

    Roger Cremers

Cultureel het nieuwe jaar in

HEEMSTEDE Ook in 2019 heeft Podia Heemstede een aantal interessante voorstellingen op het programma staan. Zo kan men vrijdag 11 januari vanaf 20.15 uur in De Luifel (Herenweg 96) genieten van de try-out voorstelling 'Het leven an sich' van De Partizanen.

In deze voorstelling doen de cabaretiers Thomas en Merijn hun publiek twee beloftes. De eerste belofte: het wordt geen voorstelling over hoe het is om voor het eerst vader te zijn. Dat lijkt gezien hun beider privélevens op zo'n korte termijn geen haalbare kaart. Dat is dus alvast een hele geruststelling. De tweede belofte is dat De Partizanen er echt alles, maar dan ook echt alles aan zullen doen om hun publiek te verbazen, te verwarren, te ontroeren en heel hard te laten lachen. De heren zeggen zelf: ,,Wij zullen u kortom op geheel Partizaanse wijze kennis laten maken met: Het leven an sich".

Een dag later, zaterdag 12 januari, treden broer en zus Ella en Nicolas van Poucke vanaf 20.15 uur op in de Oude Kerk. Celliste Ella maakte al op 10-jarige leeftijd haar debuut in het Concertgebouw. Eerste prijzen volgden bij het Prinses Christina Concours, het Nationaal Celloconcours, de Grand Prix Ravel en de Avond van de Jonge Musicus. En ze is winnares van de Grachtenfestivalprijs 2017. ,,De intensiteit van haar spel, haar prachtige toonvormingen feilloze techniek maken haar een muzikale persoonlijkheid van uitzonderlijke klasse", aldus een citaat uit het juryrapport. Ze bundelt haar krachten met haar minstens zo talentvolle broer Nicolas. Hij is zowel in Nederland als over de grens uiterst actief als kamermusicus. Hij is een graag geziene gast op kamermuziekfestivals. Broer en zus zijn dankzij hun intensieve samenwerking een uitzonderlijk op elkaar ingespeeld duo.

Kaarten voor beide voorstellingen zijn te bestellen via www.podiaheemstede.nl.