Dagje zagen op Alverna

AERDENHOUT Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert voor vrijdag 19 januari 2018 een natuurwerkdag in een bijzonder natuurgebied. Het IVN Zuid-Kennemerland gaat in samenwerking met Landschap Noord-Holland aan de slag in het bos van klooster Alverna in Aerdenhout. Deelnemers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom. In het bos gaan vrijwilligers esdoorns zagen, takken rillen maken, paden afsluiten etc. Kortom het bos opknappen; het bos weer een beetje mooier maken. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

Klooster Alverna is het Moederhuis van de Zusters Franciscanessen in Aerdenhout. Het bos, weilanden en begraafplaats zijn overgedragen aan Landschap Noord-Holland. Alverna ligt op de oude hofstede Boekenrode. Het was voor een buitenplaats een uitgelezen stek, gelegen op de grens tussen duin en polder. Het voorname landhuis (rijksmonument) keek aan de voorkant uit op de duinbossen van Aerdenhout. Aan de achterkant zo'n zes meter dieper lagen de landerijen met weiland, moestuin en boomgaard, rijkelijk bevloeid met schoon water aangevoerd door duinrellen.

Tijdens deze IVN-werkdag met boswachter Kees Perquin gaat men ervoor zorgen dat bomen als eiken meer ruimte krijgen. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan Alverna kunnen gewoon komen. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem eigen koffie/thee mee. IVN zorgt voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie. Verzamelen is om 9.00 uur bij de ingang van klooster Alverna, Boekenroodeweg 9, 2111 HJ Aerdenhout. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden kan via ivnzk.natuurwerk@gmail.com.