• Bert Westendorp

Danny Kroes imponeert op circuit Zandvoort

ZANDVOORT Danny Kroes uit Vijfhuizen heeft afgelopen weekend tijdens de Lamborghini Supertrofeo op Circuit Zandvoort zijn visitekaartje afgegeven. Samen met teamgenoot, de Rus Sergio Afanasiev, wist het duo zowel zaterdag als zondag de prestigieuze 50 minuten durende internationale merkenrace van Lamborghini te winnen.

De overwinning zondag was er eentje waarbij de buienradar een belangrijke rol speelde. Zware wolken dreven vanuit zee richting Zandvoort. Er werd gegokt met regenbanden. Tijdens een pittige regenbui wisselden veel teams hun droogweerbanden voor de natte variant. “Wij hebben goed gekeken naar de buienradar en wisten dat het vrij snel droog zou worden. Geen regenbanden dus. Daarbij reed de wagen fantastisch, we kenden geen problemen”, liet Kroes lachend weten. Het opdrogen van de piste bewees het gelijk van het team.

De vreugde bij het team zondagmiddag was door de twee overwinningen een pure ontlading van vreugde. De Italianen van Bonaldi Motorsport vlogen elkaar om de hals en er vloeiden vreugdetranen bij het gezelschap. Met name Kroes kreeg volop felicitaties. Niet verwonderlijk want Kroes versloeg zijn teamgenoot in snelheid, mede door de prima bochtentechniek van de Vijfhuizer.

Plannen voor de toekomst zijn er voldoende. Kroes keek met bijzondere interesse naar de Blancpain GT races afgelopen weekend op de piste van Zandvoort. De Noord-Hollander heeft ondanks zijn jonge leeftijd (19 jaar) ruime ervaring in zowel karts, Formule wagens en toerwagens.

Op 26 en 27 juli gaat het team Kroes/Afanasief met hun fraaie en razendsnelle Lamborghini Huracan Super Trofeo de strijd aan op het circuit van Spa-Francorchamps. Een piste waar het vooral op durf en snelheid aan komt. Aan die vaardigheden ontbreekt het Danny Kroes in ieder geval niet.