• Eigen Foto

Diertjes knuffelen bij De Oosteinde

BENNEBROEK Bij tuincentrum De Oosteinde, gevestigd aan de Zandlaan op de grens van Bennebroek en Hillegom, wordt zaterdag 7 september van 9.30 tot 16.00 uur een Jongdierenshow gehouden.

Twee regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen hebben de handen ineen geslagen en organiseren dit jaarlijkse evenement alweer voor de achttiende keer. De leden van de verenigingen zenden ook dit jaar weer meer dan tweehonderd konijnen, (dwerg)hoenders, serama’s cavia’s en sierduiven in. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot een van de grootste hoenders de Brahma; het kleinste konijn de Kleurdwerg tot een van de grootste konijnen, de Lotharinger. Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn, en natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum De Oosteinde.

De Jongdierenshow is gratis toegankelijk. Leden van de verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan. Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig waar konijnen onder begeleiding van leden van de verenigingen geaaid kunnen worden.