• Ben Kleyn

Divers programma in De Luifel komende maand

HEEMSTEDE Podia Heemstede, met locaties in De Luifel (Herenweg 96) en de Oude Kerk (Wilhelminaplein 12), heeft voor de komende maand een aantal interessante voorstellingen op het programma staan. Het optreden van cabaretier Erik van Muiswinkel op vrijdag 8 december is al uitverkocht, maar voor het optreden van muzikant Remy van Kesteren op zaterdag 9 december in de Oude Kerk en Mylou Frencken op vrijdag 15 december in De Luifel zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De 27-jarige Remy van Kesteren kan nu al terugkijken op een glansrijke carrière als harpist. Zo won hij in 2013 de USA International Harp Competition, de grootste harpcompetitie ter wereld. Ook ontving hij vorig jaar juni de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die klassieke musici kunnen behalen in Nederland. Geen wonder dat de jonge harpist het tijd vond voor een nieuwe stap. Op zijn laatste album, 'Tomorrow Eyes', voert Van Kesteren voor het eerst zelfgeschreven nummers ten tonele en zoekt daarmee de popkant op: met succes. Hiermee pakt hij ongetwijfeld bij zijn tweede optreden in de Oude Kerk het Heemsteedse publiek ook weer in. Kaarten voor de voorstelling kosten 25 euro.

Wat is jouw meest dierbare, zelfgeschreven lied en waarom? Zangeres en cabaretière Mylou Frencken vroeg het collega's als Youp van 't Hek, Brigitte Kaandorp, Mike Boddé en vele anderen. 'Leven in het lied' is de titel van de interviewbundel én de voorstelling die zij baseert op 25 gesprekken met haar collega's. Ze schrijft en zingt nu ook 25 jaar. Deze jubileumvoorstelling is een ode aan het kleinkunstlied, waarin het kan gaan over grote pijn en klein leed, over verterende passie en ijzingwekkende afstandelijkheid, over meisjes van dertien en mannen die de griep hebben. In deze nieuwe voorstelling brengt Mylou niet alleen liedjes van eigen hand ten gehore. Begeleid door een topband voert ze ook haar favoriete liedjes van collega's uit. Daarnaast geeft ze de geheimen van het 'songsmeden' prijs en strooit met smakelijke en vermakelijke anekdotes over leven en werk van haar collega's. Met gastoptreden van een van haar bekende collega's. Kaarten voor de voorstelling kosten 19,50 euro.