• Dolf Jansen is bekend van zowel radio als televisie.

    Eigen Foto

Dolf Jansen doet try out in De Luifel

HEEMSTEDE Cabaretier Dolf Jansen speelt vrijdag 10 mei de try out van zijn nieuwe voorstelling 'Bijna' in theater De Luifel. Kaarten voor de voorstelling zijn nog te bestellen via www.podiaheemstede.nl. In tegenstelling tot de meeste van zijn eerdere programma's vuurt Jansen in 'Bijna' geen spervuur van grappen in rap tempo op zijn publiek af, maar vertelt hij verhalen.

Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt Dolf Jansen geregeld naar andere vormen, een andere toon. In het voorjaar van 2018 leverde dat een tour op met westcoast-muziek en veel seks en drugs en rotondes, met de LSB Experience, in The Story of the Troubadour. In het voorjaar van 2019 worden het verhalen. Geen keihard cabaret, geen stampende stand-up, maar verhalen. Met, natuurlijk, genoeg ruimte voor humor, improvisatie en poëzie, maar vooral verhalen.

'Bijna', zo heet de voorstelling. De ondertitel: zeven verhalen over onderweg zijn, en een over aankomen. Verhalen over de grote ingewikkelde wereld en je plek daarin, verlangen en verliezen, onverwachte afslagen en ontmoetingen die het allemaal de moeite waard maken.Verhalen over het leven. Want ook het leven is natuurlijk niet meer dan onderweg zijn, de vraag is alleen waarheen.

Dolf Jansen is cabaretier, presentator, criminoloog en marathonloper. Hij vormde met Hans Sibbel het cabaretduo Lebbis en Jansen. Nadat ze in 1989 het Leids Cabaret Festival wonnen, hebben ze tot 2006 samen succesvolle cabaretprogramma's gemaakt, waaronder ook oudejaarsconferences. Op televisie presenteerde hij Loods 6 (1991), Kunstbende (1992), Jansen slaat door (TROS) (1993) en Jansen op jacht (2007). Op de radio presenteerde hij tot en met 3 oktober 2008 zijn eigen radioprogramma (Leuk Is Anders) op 3FM.