• Annemiek Cornelissen

Dorpshuis Vogelenzang viert 20-jarig bestaan

VOGELENZANG Het huidige Dorpshuis Vogelenzang bestaat officieel op 28 november aanstaande twintig jaar en dat is reden temeer om feest te vieren. Dat gaat dan ook gebeuren in het weekend van 23, 24 en 25 november. Er zijn diverse activiteiten en er worden heel wat mensen verwacht, ook veel oud-Vogelenzangers. Een van de hoogtepunten van het weekend is de feestavond op zaterdag 24 november met het optreden van de band Different Cook onder leiding van oud Vogelenzanger Kees Koek.

Volgens Han Dekker, voorzitter van de Stichting Dorpshuis Vogelenzang zal dit optreden een absoluut hoogtepunt worden, zeker omdat het voor Kees Koek zijn voorlaatste optreden is. ,,Hij gaat ermee stoppen. Deze feestavond is dan ook een soort reünie. In het oude Dorpshuis heeft Koek samen met Hans de Vries ook al veelvuldig op de planken gestaan. Hij zat toen onder andere eerst in The Jokers en later in The Dreamers. Deze avond zal dan ook gratis toegankelijk zijn voor Vogelenzangers en oud Vogelenzangers. Zij kunnen van 20.45 tot 21.30 uur gratis naar binnen. Hierna zal de kaartverkoop van start gaan".

Het feestweekend begint vrijdag 23 november met een superbingo met fantastische prijzen. De start van de bingo is om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.15 uur open. De entree bedraagt 15 euro per persoon, inclusief een consumptie en de bingokaarten. Zondag 25 november is er wederom een bingo. Deze keer een Senioren Muziekbingo, waarbij de deelnemers mee kunnen zingen op Nederlandse liedjes. De entree voor deze bingo bedraagt 5 euro per persoon, inclusief bingokaarten en een drankje. De bingo start om 14.00 uur en de zaal gaat om 13.30 uur open.

Han Dekker die sinds 2016 voorzitter is van het Dorpshuis heeft er zin in. Dekker is al jaren actief in het Vogelenzangse verenigingsleven. Twintig jaar geleden was hij de 'bouwpastoor' van het huidige dorpshuis. Voor hem is het dus een bekend gebouw. Voor 2016 heeft Dekker veel bestuursfuncties bekleed in Vogelenzang. Bij het Dorpshuis zit hij volgens zijn zeggen prima op zijn plek. ,,Het is een leuke goede club met een krachtig bestuur en diverse commissies. Het dorpshuis is een mooie locatie met een grote zaal, een bruin café, de foyer en het jeugdhonk. Er is dagelijks wel wat te doen van bridgen, biljarten, mahjong, tot werelddansen, yoga en klaverjassen aan toe. Ook wordt het gebouw vaak door verenigingen gebruikt voor vergaderingen en cursussen".

Volgens Dekker is een van de speerpunten ook het grote parkeerterrein. ,,Dat is op marketing gebied echt een prachtig element om te hebben". Mensen van heinde en verre weten inmiddels Dorpshuis Vogelenzang te vinden. ,,Ik ben als voorzitter heel trots. Met elkaar weten we iets moois neer te zetten. De juiste mensen hebben is heel waardevol voor het algemeen belang. Ons dorpshuis is voor de gemeenschap van grote waarde. Komende jaren komen er nieuwe uitdagingen aan. Er zijn dingen nodig aan vervanging toe".

Heel bijzonder is dat het Dorpshuis duurzame energie gebruikt, waaronder 'Warmte Koude opslag' en zonnepanelen. Verder is er een groot terras, dat afgelopen zomer veelvuldig werd gebruikt. Een groot aantal vrijwilligers wordt ingezet om het feestweekend in goede banen te leiden. ,,We hebben al heel veel aanmeldingen voor de diverse activiteiten. Ik denk dat het een fantastisch jubileum gaat worden".

Voor informatie kan men een kijkje nemen op www.dorpvogelenzang.nl.